Γ. Πατούλης: «Δεν μπορεί η κυβέρνηση να προωθεί τροπολογίες εν κρυπτώ»

Print Friendly, PDF & Email

Την ομόφωνη απόφαση της ΚΕΔΕ να ζητήσει την απόσυρση της τροπολογίας που αφορά τη χρηματοδότηση των δημόσιων δομών υγείας από τους Προϋπολογισμούς των Δήμων, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης στον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή

 

 

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης συναντήθηκε σήμερα με τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή στο υπουργείο Εσωτερικών.

 

Ο κ. Πατούλης γνωστοποίησε στον υπουργό την ομόφωνη απόφαση των Δ.Σ της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ που συνεδρίασαν χθες από κοινού, με την οποία ζητείται η απόσυρση της τροπολογίας που αφορά τη χρηματοδότηση των δημόσιων δομών υγείας από τους Προϋπολογισμούς των Δήμων ενώ στην ατζέντα της συζήτησης συμπεριελήφθησαν και άλλα θέματα που σχετίζονται με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

 

Ειδικότερα επισήμανε στον υπουργό πως δεν είναι δυνατόν η κυβέρνηση να προωθεί τροπολογίες που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση εν κρυπτώ και χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος και σχετική διαβούλευση με την Κ.Ε.Δ.Ε.

Από την πλευρά του ο κ. Κουρουμπλής επιφυλάχθηκε να επανεξετάσει την επίμαχη τροπολογία.

 

Παράλληλα ο κ. Πατούλης ανέφερε στον υπουργό ότι η Αυτοδιοίκηση μπορεί μελλοντικά να αναλάβει αρμοδιότητες που αφορούν στην πρωτοβάθμια υγεία μετά από εξαντλητικό διάλογο μεταξύ της Αυτοδιοίκησης και της Κεντρικής Κυβέρνησης και υπό τη βασική συνταγματική προϋπόθεση, ότι οι συγκεκριμένες αρμοδιότητες θα συνοδεύονται από τους αναγκαίους πόρους, για την εύρυθμη λειτουργία αυτών των δομών.

 

 

Σχετικά αρχείαΟ Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης συναντήθηκε σήμερα με τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτη Κουρουμπλή στο υπουργείο Εσωτερικών.

Μετάβαση στο περιεχόμενο