Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ: Προτεραιότητά μας, η κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία Ευτέρπης

Print Friendly, PDF & Email|download _.jpg file 150 KB|

Την ενεργοποίηση του Προεδρικού Διατάγματος που προβλέπει την κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία Ευτέρπης, στον Ηλεκτρικό Σταθμό Αμαρουσίου προωθεί ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης.


Στα πλαίσια αυτά πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εργασίας στο Δημαρχείο της πόλης, στην οποία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΗΣΑΠ  Ν. Παπαθανάσης με το επιτελείο του, καθώς και στελέχη από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου.

 

Από πλευράς Δημάρχου τονίστηκε ότι η κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία του Ηλεκτρικού Σταθμού είναι πολύ σημαντικό έργο, που θα αναβαθμίσει κατακόρυφα το εμπορικό κέντρο της πόλης και θα προσφέρει σημαντικές λύσεις τόσο στο πρόβλημα κυκλοφορίας όσο και στο ζήτημα της στάθμευσης. Και επισημάνθηκε στη Διοίκηση του ΗΣΑΠ ότι «πρέπει να επισπευτούν οι διαδικασίες ώστε επιτέλους να προχωρήσει το έργο αυτό, το οποίο για ανεξήγητους λόγους ματαιώθηκε τα προηγούμενα χρόνια».


Ο Γ. Πατούλης τόνισε επίσης ότι « έχουμε την ευκαιρία να εκμεταλλευθούμε μια ευνοϊκή συγκυρία, τη σχεδιαζόμενη επέκταση της Γραμμής του Μετρό στον άξονα της Κηφισίας, στην οποία προβλέπεται ο τερματικός σταθμός να γίνει στο Μαρούσι, ώστε να προχωρήσουμε στην κατασκευή του υπόγειου parking. Το οποίο θα είναι απαραίτητο για να λειτουργήσει σωστά ο νέος τερματικός σταθμός.
Έχουμε τα απαραίτητο Προεδρικό Διάταγμα που προβλέπει την κατασκευή τριώροφου υπόγειου parking, έχουμε και τη σύμφωνη γνώμη των κατοίκων και του εμπορικού κόσμου του Αμαρουσίου, ας προχωρήσουμε λοιπόν στην υλοποίηση του έργου».


Οι θέσεις του Δημάρχου Αμαρουσίου αντιμετωπίστηκαν θετικά από τη Διοίκηση του ΗΣΑΠ και συμφωνήθηκε να υπάρξει και νέα συνάντηση των δύο πλευρών περί τα μέσα Απρίλη, προκείμενου να δρομολογηθεί η κατασκευή του έργου.


Στην ίδια συνάντηση συμφωνήθηκε να γίνουν από πλευράς ΗΣΑΠ κάποια έργα και παρεμβάσεις καλλωπισμού και βελτιώσεις της λειτουργικότητας του χώρου που περικλείει τον ηλεκτρικό σταθμό (wc για τους πολίτες, βάψιμο των χώρων, ενίσχυση του πρασίνου).

Μετάβαση στο περιεχόμενο