Γιορτή Μελιού «ΜΕΛΙΑΜΑ 2007» στο Κτήμα Συγγρού με συναυλία που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email|download _.jpg file 187 KB|
Με επιτυχία έγινε το τριήμερο 8, 9 και 10 Ιουνίου το « Μελίαμα 2007 », στο Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών στο Κτήμα Συγγρού. Οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν από το Επιστημονικό Κέντρο Μελισσοθεραπείας υπό την αιγίδα της Apimondia , διεθνούς μη κυβερνητικής οργάνωσης για τη μέλισσα και με τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδος (Ο.Μ.Σ.Ε ), του Μεσογειακού forum Υγείας, καθώς και με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Καταναλωτών ( ΙΝΚΑ).
 

O Δήμος Αμαρουσίου στηρίζοντας την διοργάνωση του Συνεδρίου διοργάνωσε στο χώρο των εκδηλώσεων, συναυλία με τη Στέλλα Κονιτοπούλου. Την ευθύνη οργάνωσης της εκδήλωσης είχε από πλευράς Δημοτικής Επιχείρησης Πολιτισμού το μέλος του Δ.Σ. Μαρίνα Σταυράκη. Το παρόν στη συναυλία έδωσε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης και ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Πουλόπουλος.


Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκαν και το 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μελισσοθεραπείας , καθώς επίσης και η Γιορτή μελιού 2007.


Βασικός σκοπός της εκδήλωσης ήταν να ενημερωθεί η επιστημονική κοινότητα για τις τελευταίες εξελίξεις της Μελισσοθεραπείας στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.


Παράλληλα, στην ανοιχτή για το κοινό Γιορτή μελιού , μικροί και μεγάλοι είχαν τη δυνατότητα να ζήσουν την εμπειρία της παραγωγικής διαδικασίας του μελιού μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων, να γευτούν τα διάφορα μελισσοκομικά προϊόντα και κυρίως να γνωρίσουν τις ευεργετικές και θεραπευτικές ιδιότητες των προϊόντων της μέλισσας για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Μετάβαση στο περιεχόμενο