Για 3η συνεχόμενη χρονιά δεν αυξάνει τα δημοτικά τέλη για τα σπίτια και τα μικρά καταστήματα ο Δήμος Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Για τρίτη συνεχή χρονιά, η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου δεν αύξησε τα δημοτικά τέλη για τα σπίτια, τα καταστήματα και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της πόλης.


Επίσης και το 2010 απαλλάσσονται από την καταβολή τελών ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, αφού ισχύει:
Η πλήρη απαλλαγή από την καταβολή δημοτικών τελών για τα άτομα με αναπηρία πάνω από 67%, για τους απόρους και τους πολυτέκνους. Ενώ μειωμένα κατά 50% είναι τα τέλη στις τρίτεκνες οικογένειες.
Παράλληλα για το 2010 παγώνουν τα δημοτικά τέλη και για τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις του υπερτοπικού κέντρου.         


Επίσης η Δημοτική Αρχή αποφάσισε τη μείωση κατά 50% των δημοτικών τελών για τα εργαστήρια των κεραμιστών και αγγειοπλαστών, ως  ένδειξη στήριξης του επαγγελματικού αυτού κλάδου που έχει συνδέσει την τέχνη της κεραμικής με την ιστορία της πόλης.
 
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης αναφερόμενος στο θέμα υπογράμμισε: «Από την αρχή της θητείας μας εφαρμόσαμε την μηδενική αύξηση των δημοτικών τελών για τα σπίτια και τα καταστήματα του ιστορικού εμπορικού κέντρου, ενώ είμαστε από τους πρώτους Δήμους που αντιμετωπίσαμε με κοινωνικά κριτήρια ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού με την απαλλαγή τους από τα δημοτικά τέλη.
Το 2010 η αύξηση στα δημοτικά τέλη είναι μηδενική για όλες τις κατηγορίες στο Δήμο Αμαρουσίου. Με σοβαρότητα και συνέπεια υλοποιούμε τις δεσμεύσεις μας για ένα Δήμο σύγχρονο με ανθρώπινο πρόσωπο.»


Όσον αφορά το φόρο ηλεκτροδοτούμενων χώρων, η αύξηση για το 2010 είναι 6 λεπτά ανά τετραγωνικό μέτρο για τους στεγασμένους χώρους και 3 λεπτά για τους μη στεγασμένους χώρους. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι οικία ή επαγγελματικός χώρος επιφάνειας 100τ.μ. θα επιβαρυνθεί ετησίως με 6 ευρώ. Τα έσοδα από τον φόρο μπορούν να διατίθενται για την κάλυψη οποιασδήποτε δαπάνης και περιλαμβάνεται στα τακτικά έσοδα του Δήμου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο