Για πρώτη φορά το ΄Αγιο Φως στο Μαρούσι από το Δήμαρχο της πόλης κ. Γιώργο Πατούλη.

Print Friendly, PDF & Email
 


|download _.jpg file 553 KB|

Το ανέσπερο φως της Αναστάσεως  «μετέφερε» στους κατοίκους του Αμαρουσίου ο Δήμαρχος της πόλης κ. Γιώργος Πατούλης, που μετέβη γι΄ αυτό το σκοπό στα Ιεροσόλυμα, συμμετέχοντας στην επίσημη αποστολή του υπουργείου Εξωτερικών για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός από το ναό της Αναστάσεως του Παναγίου Τάφου.


Σε μια ατμόσφαιρα μυσταγωγίας και κατάνυξης, ο κ. Πατούλης παρέδωσε το  βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου το ΄Αγιο Φως στο Σεβασμιώτατο Αρχιμανδρίτη του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου κ. Νικόλαο, παρουσία της Γενικής Γραμματέως του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και συντοπίτισσας κ. Μ. Γιαννίρη, του ενοριακού κλήρου, εκπροσώπων των ιερών ναών του Αμαρουσίου, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και πλήθους κόσμου που είχαν συγκεντρωθεί στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. της Παναγίας, για να υποδεχθούν το Φως της Αναστάσεως.|download _.jpg file 173 KB|

Με εμφανή τη συγκίνηση στο πρόσωπό του, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου  κ. Γιώργος Πατούλης, παραδίδοντας το ΄Αγιο Φως, μετέφερε τις ευχές και την ευλογία του Παναγιωτάτου Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ. Θεόφιλου και ευχήθηκε το ΄Αγιο Φως να φωτίσει το Μαρουσιώτικο Λαό και την πόλη να ξεπεράσει τα δύσκολα προβλήματα του αντιμετωπίζει.
Ο Σεβασμιώτατος Αρχιμανδρίτης του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου κ. Νικόλαος, αφού παρέλαβε με ευλάβεια  το ΄Αγιο Φως, ευχαρίστησε και συνεχάρη το Δήμαρχο της πόλης για την πρωτοβουλία του αυτή, επισημαίνοντας ότι είναι η πρώτη φορά στα 32 χρόνια που υπηρετεί στον Ι.Ν. της Παναγίας,  που Δήμαρχος Αμαρουσίου μετέβη στα Ιεροσόλυμα για τη μεταφορά του Αγίου Φωτός.


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο