Για ολιγωρία και εξυπηρέτηση αλλότριων σκοπών του Κληροδοτήματος της Ιφιγένειας Συγγρού εγκαλεί τη Διοίκηση του ΙΓΕ ο Δήμος Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Την έντονη δυσαρέσκειά του προς τη Διοίκηση του ΙΓΕ εκφράζει ο Δήμος Αμαρουσίου για την χαρακτηριστική ολιγωρία που επιδεικνύει, σε ότι αφορά την εξυπηρέτηση των σκοπών του Ιδρύματος και την προστασία του μοναδικού φυσικού κάλλους του Κτήματος Συγγρού, την ώρα που δείχνει ιδιαίτερη σπουδή για τη διοργάνωση lifestyle φιέστες με celebrities και διαφημιζόμενους χορηγούς.

-Με έγγραφο που απέστειλε ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής κ. Επαμεινώνδας Γαρδέλης προς την Πρόεδρο του ΙΓΕ κα Άννα Μαρία Γιάντση και τα μέλη του Δ.Σ., με κοινοποίηση προς τον Προϊστάμενο Δ/νσης του ΙΓΕ Δρ. Γεώργιο Μπαλωτή, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Ευάγγελο Αποστόλου και τη Δ/νση Κοινωφελών Περιουσιών Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής επισημαίνεται:

 «Είναι γνωστό σε όλους του περιπατητές, η πλήρης εγκατάλειψη των δενδροκαλλιεργειών, των θερμοκηπίων αλλά και όλων των κτιριακών υποδομών, πλην των σχολείων και του πύργου. Τα εγκαταλελειμμένα κτίρια είναι άκρως επικίνδυνα και αποτελούν εστία μόλυνσης.

Ενώ λοιπόν ολιγωρείτε για όλα τα παραπάνω, κόπτεστε για φιέστες που καμία σχέση δεν έχουν με τον σκοπό του Κληροδοτήματος, τον οποίο οφείλετε να υπηρετείτε.»

-Ειδική μνεία γίνεται στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου, με την οποία είχε καταγγείλει τις ενέργειες της Διοίκησης του ΙΓΕ, που αποσκοπούσαν στην εκμετάλλευση του Δάσους Συγγρού, με πρόσχημα την τουριστική ανάπτυξη των Βορείων Προαστείων. «Το γεγονός αυτό σπεύσατε να διαφημίσετε τόσο εσείς, όσο και ο κ. Καραμέρος, Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα» σημειώνεται στο έγγραφο.

-Αναφέρεται επίσης, ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου έχει δηλώσει με την απόφαση του ( αριθ. 315/2017), ότι θα προασπίσει το δασικό χαρακτήρα του Δάσους Συγγρού και θα διασφαλίσει τους σκοπούς της διαθέτιδος Ιφιγένειας Συγγρού.

«Πρέπει να αντιληφθείτε επιτέλους, ότι αν συνεχίσετε να ενεργείτε εκτός του σκοπού του Κληροδοτήματος, οδηγείτε το ΙΓΕ σε απαξίωση, γεγονός που μπορεί να έχει δυσμενείς συνέπειες για την ίδια την υπόστασή του και οι ευθύνες για την διοίκησή σας θα είναι βαρύτατες» καταλήγει το έγγραφο του Δήμου Αμαρουσίου. 

 

 Επισυνάπτεται το έγγραφο του Δήμου Αμαρουσίου προς τη Διοίκηση του ΙΓΕ. 

 

Σχετικά αρχεία


Μετάβαση στο περιεχόμενο