Βραβείο Τουρισμού Υγείας απονεμήθηκε στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη στο 1° Ιατρικό Συμπόσιο για τον Ιατρικό Τουρισμό

Print Friendly, PDF & Email

Γιώργος Πατούλης: «Καλούμε τους Έλληνες γιατρούς με την επιστημονική τους δεινότητα να ανταποκριθούν ως πρεσβευτές του Τουρισμού Υγείας της Ελλάδας στον ενθουσιασμό των εκατομμυρίων επισκεπτών »

Τιμητική διάκριση για την προσφορά του στον Τουρισμό Υγείας της Ελλάδας απονεμήθηκε στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κ.΄Γιώργο Πατούλη στο 1° Ιατρικό Συμπόσιο για τον Ιατρικό Τουρισμό από την Πρόεδρο της εταιρείας Med-Professionals κοινωνιολόγο κ. Ελένη Χόβρη,  σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας παρουσία προσωπικοτήτων από τον ιατρικό, πολιτικό, διπλωματικό και επιχειρηματικό κόσμο.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και του ΙΣΑ, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ συμμετείχε σε στρογγυλό τραπέζι ανταλλαγής απόψεων για τον τουρισμό υγείας, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κυρίου Γ. Τζιάλλα, του Γενικού Γραμματέα Υπουργείου Υγείας κυρίου Γ. Γιαννόπουλου, του υποδιοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος κυρίου Γ. Μουρμούρα, του αντιπροέδρου της ΝΔ κυρίου Άδωνι Γεωργιαδη, του εκδότη της Hellenic News of America κυρίου Π. Κοτρώτσιου, Δημάρχων, Πρέσβεων, εκπροσώπων μεγάλων ξενοδοχείων της Ελλάδος και των Επιμελητηρίων της χώρας.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Πατούλης επεσήμανε στην ομιλία του ότι «ο Τουρισμός Υγείας της Ελλάδος αποτελεί πρόκληση για να αντιστρέψουμε το επώδυνο για την πατρίδα και το μέλλον των παιδιών μας brain drain. Αποτελεί όμως και όνειρο για τα εκατομμύρια των ταξιδιωτών που επισκέπτονται με ενθουσιασμό την Ελλάδα, αλλά και δική μας υποχρέωση, να τους προσφέρουμε την ευκαιρία να επιστρέψουν στην χώρα τους περισσότερο Υγιείς. Έχοντας ανακαλύψει την ουσία και την έννοια της φυσικής ευεξίας στους ιαματικούς φυσικούς μας πόρους.»

«Το να μετατρέψουμε το brain drain σε brain gain, είναι για τον Τουρισμό Υγείας εξίσωση απλή αλλά πολυσήμαντη», υπογράμμισε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και τόνισε ότι η  επιτυχία έγκειται ακριβώς στη δεινότητα  των ελληνικών επιστημονικών εγκεφάλων. των απανταχού γιατρών που στελεχώνουν τα μεγαλύτερα κέντρα και θεραπευτήρια της Ευρώπης, της Αμερικής, του Καναδά, και της Αυστραλίας.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ ,Πρόεδρος του ΙΣΑ, Πρόεδρος του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Γιατρών, Πρόεδρος της ΕΛΙΤΟΥΡ και Πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας κ. Γιώργος Πατούλης θύμισε, απευθυνόμενος στους Έλληνες επιστήμονες, ότι η Ελλάδα είναι η γενέτειρα  και η μήτρα της Ιατρικής του Κόσμου, «και είναι στα χέρια όλων μας το εγχείρημα», όπως είπε, «να χαρίσουμε στη χώρα εκ νέου την λάμψη που δικαιούται, αγγίζοντας με το αγαθό της Υγείας τα εκατομμύρια των Τουριστών της γης.»  

Τιμητικές διακρίσεις απονεμήθηκαν επίσης σε Έλληνες ιατρούς και επιχειρήσεις από τον χώρο της Υγείας που ξεχώρισαν για τις καινοτόμες ιατρικές υπηρεσίες τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μεταξύ των βραβευθέντων ιατρών, ο οφθαλμίατρος κύριος Σ. Τσιούμας για τις υπηρεσίες του στον τομέα της Αισθητικής Ιατρικής, ο Γυναικολόγος κύριος Π. Παπαλάμπρος για τις καινοτόμες λαπαροσκοπικές τεχνικές του, ο Περιοδοντολόγος κύριος Π. Δαμουλής για τις σύγχρονες υπηρεσίες του στον τομέα της Περιοδοντολογίας, ο Παθολόγος-Ογκολόγος κύριος Σ. Γιασσάς για την επιστημονική του γνώση στον τομέα της Ογκολογίας, ο Ειδικός Παθολόγος Κ. Χαλκιάς για τις καινοτόμες υπηρεσίες του και η Ιατρός κυρία Φ. Οικονόμου για τις σύγχρονες τεχνικές στον τομέα της αισθητικής ιατρικής. Βραβείο απονεμήθηκε επίσης για την προσφορά της στην Παιδεία και τον Πολιτισμό στην κυρία Μαρίνα Σταυράκη-Πατούλη, Πρόεδρο της UNESCO Βορείων Προαστίων.

 

Σχετικά αρχείαΒραβείο Τουρισμού Υγείας απονεμήθηκε στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη στο 1° Ιατρικό Συμπόσιο για τον Ιατρικό Τουρισμό (1)


Βραβείο Τουρισμού Υγείας απονεμήθηκε στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη στο 1° Ιατρικό Συμπόσιο για τον Ιατρικό Τουρισμό (2)


Βραβείο Τουρισμού Υγείας απονεμήθηκε στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη στο 1° Ιατρικό Συμπόσιο για τον Ιατρικό Τουρισμό (3)

Μετάβαση στο περιεχόμενο