Βιωματικά σεμινάρια στο προσωπικό των Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών

Print Friendly, PDF & Email

Βιωματικά σεμινάρια εκπαίδευσης σ’ όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό των Δημοτικών Βρεφονηπιακών Σταθμών ξεκινά η Δημοτική Επιχείρηση Παροχής Κοινωνικών Υπηρεσιών.


Σκοπός των σεμιναρίων είναι η επιμόρφωση του εκπαιδευτικού προσωπικού σε παιδαγωγικά θέματα που αφορούν παιδιά προσχολικής ηλικίας και η ευαισθητοποίηση τους σε θέματα ψυχικής υγείας.


Την εκπαίδευση θα αναλάβει το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης του Δήμου Αμαρουσίου, το οποίο αποτελείται από ψυχολόγο, λογοπαιδικό – οικογενειακή θεραπεύτρια.


Τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν σε δέκα δίωρες βιωματικές συναντήσεις, από τις 31 Οκτωβρίου 2007 έως τις 3 Απριλίου 2008, σε αίθουσα του Κέντρου Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης.


Με αφορμή τα βιωματικά σεμινάρια εκπαίδευσης ο Πρόεδρος της ΔΕΠΚΥ Αντώνης Παρτσινέβελος δήλωσε:
« Μεταξύ των προτεραιοτήτων της Δημοτικής Αρχής και προσωπικά του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, είναι η ευαισθητοποίηση των παιδαγωγών για την έγκαιρη αναγνώριση δυσκολιών στη μάθηση στο λόγο και στη συμπεριφορά των παιδιών, ώστε να υπάρξει έγκαιρη ενημέρωση της οικογένειας και σε ειδικές περιπτώσεις η παραπομπή σε ειδικό επιστήμονα».

Μετάβαση στο περιεχόμενο