Αφιέρωμα στο Μαρούσι για τα 2 χρόνια «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ και στην ΥΓΕΙΑ»

Print Friendly, PDF & EmailΣυγκέντρωση φαρμάκων: Σάββατο 3 Μαΐου 2014, 10 π.μ. Πλατεία Η.Σ.Α.Π


Στην αλληλεγγύη της πανανθρώπινης προσφοράς φαρμάκων της δράσης του ΣΚΑΪ «Όλοι μαζί μπορούμε και στην Υγεία» εδώ και δύο χρόνια, αφιερώνουν την 3η Μάη ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και ο Δήμος Αμαρουσίου, μαζί με τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, σε μια κίνηση, που χάρη στη συμμετοχή εκατομμυρίων ανώνυμων πολιτών έγινε πανελλαδικός θεσμός.


Το Σάββατο 3 Μαΐου 2014 και ώρα 10 π.μ. στην Πλατεία Η.Σ.Α.Π στο Μαρούσι, διοργανώνουμε συγκέντρωση φαρμάκων που απευθύνεται σε όλον τον κόσμο, στο σημείο από όπου 2 χρόνια πριν ξεκινήσαμε αυτό το κάλεσμα προσφοράς και ανθρωπιάς προς τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας.


Συνολικά στα δύο χρόνια της δράσης μας συγκεντρώσαμε 900.000 φάρμακα για τους ασθενείς του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής. Μεταξύ αυτών, πολλά ήταν και τα εξειδικευμένα φάρμακα υψηλού κόστους για χρόνιους ασθενείς, χωρίς τα οποία οι άρρωστοι θα πέθαιναν. Παράλληλα, επεκταθήκαμε σε όλη την Ελλάδα και ιδρύσαμε Κοινωνικά Φαρμακεία, φτάσαμε μέσα από 20 οδοιπορικά υγείας του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής σε 48 απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας και προσφέραμε, στη διετία αυτή μέσα από τη δράση «Όλοι μαζί μπορούμε» του ΣΚΑΪ, 600.000 δωρεάν φάρμακα στην Αττική και στις παραμεθόριες και απομακρυσμένες περιοχές, στηρίζοντας τα 11 παραρτήματα του Ιατρείου ανά την Ελλάδα, 43 Κοινωνικά Φαρμακεία, 35 Δήμους της Αττικής, 52 Δήμους της Περιφέρειας, 26 Μητροπόλεις και 30 ενορίες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, καθώς, επίσης, και 18 ιδρύματα, 5 άσυλα και πολλούς άλλους φορείς.


Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής λειτουργεί καθημερινά από 9 π.μ. έως 5 μ.μ. εκτός Σαββάτου και Κυριακής στην οδό Σεβαστουπόλεως 113 στον 3ο όροφο, και παρέχει πρωτοβάθμια περίθαλψη σε ανασφάλιστους ασθενείς. Τηλέφωνα επικοινωνίας και ραντεβού: 213 011 7390 και 210 3847374.


Παράλληλα, το Κοινωνικό Φαρμακείο του Ιατρείου χορηγεί φάρμακα κάθε μέρα εκτός Τρίτης. Τηλέφωνο επικοινωνίας Κοινωνικού Φαρμακείου: 213 011 7371 (υπεύθυνη φαρμακοποιός κα Παπαπροκοπίου Αννα).


Θα σας περιμένουμε… γιατί όλοι μαζί μόνο ΜΠΟΡΟΥΜΕ!!!

Μετάβαση στο περιεχόμενο