Αυτοψία της Πολεοδομίας Αμαρουσίου στις σχολές ΟΤΕ στο Ψαλίδι

Print Friendly, PDF & Email

Σε συνέχεια της διαδικασίας αποξήλωσης αυθαίρετων κεραιών κινητής τηλεφωνίας από το κτίριο των σχολών του ΟΤΕ στο Ψαλίδι στο Μαρούσι, η οποία ξεκίνησε στις 23 Ιουλίου με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, υπάλληλοι της Πολεοδομίας του Δήμου προχώρησαν την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου σε αυτοψία στον ίδιο χώρο.


Από την αυτοψία αυτή διαπιστώθηκε ότι έχουν κατεδαφιστεί από την ίδια την εταιρεία και με δικά της μέσα, άλλες 8 κεραίες τύπου κατόπτρου.


Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Πολεοδομίας κ. Ρ. Χαλιώτη, η εταιρία έχει προσφύγει στο Διοικητικό Εφετείο ζητώντας αναστολή των διαδικασιών  κατεδάφισης, προβάλλοντας ως επιχείρημα ότι έχει υποβάλει μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων στην Περιφέρεια προς έγκριση αλλά δεν έχει ακόμη πάρει απάντηση.


Η θέση της Πολεοδομίας του Δήμου Αμαρουσίου είναι πως προχωρά στην κατεδάφιση κάνοντας όλες τις νόμιμες και απαραίτητες ενέργειες για την κατεδάφιση, καθώς δεν υπάρχει άδεια εγκατάστασης. Για να υπάρξει άδεια  απαιτείται να εγκριθεί αρχικά η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων από την Περιφέρεια και στη συνέχεια να κατατεθεί στην Πολεοδομία.

Μετάβαση στο περιεχόμενο