Ας αφήσει ο κ. Ραγκούσης ήσυχη την πόλη να προχωρήσει μπροστά

Print Friendly, PDF & Email


Ας αφήσει ο κ. Ραγκούσης ήσυχη την πόλη να προχωρήσει μπροστά

Ο κος Στ. Ραγκούσης στη διαρκή και αγωνιώδη προσπάθειά του να εξασφαλίσει το χρίσμα του κυβερνητικού υποψήφιου στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, απέδειξε για μια ακόμη φορά τον πολιτικό του καιροσκοπισμό.

Ότι βάζει πάνω απ’ όλα το προσωπικό του συμφέρον, από το συμφέρον της πόλης του Αμαρουσίου.

Γιατί, άραγε, τάσσεται τόσο υπέρ του «Καλλικράτη»; Μήπως για να γίνει ο ίδιος «αρεστός» στην κυβέρνηση και στον συνεπώνυμο του Υπουργό;

Γιατί αντιδρά τόσο έντονα στη θέση της Δημοτική Αρχής ότι ο «Καλλικράτης» ως μια σημαντική μεταρρύθμιση στη Διοικητική Δομή της χώρας, που θα επηρεάσει τη μορφή της Αυτοδιοίκησης και συνακόλουθα την καθημερινότητα των πολιτών για τα επόμενα 20-30 χρόνια, χρειάζεται και απαιτεί περαιτέρω ουσιαστική διαβούλευση; Γιατί τέτοια βιασύνη να τον αποδεχθούμε άρον-άρον, με συνοπτικές διαδικασίες;

Εκτός αν παραδέχεται ότι εκείνος δεν έχει καμία διάθεση να διεκδικήσει τίποτα για την πόλη μας, παρά μόνον το ενδιαφέρον του εστιάζεται στο χρίσμα του υποψήφιου Δήμαρχου του κυβερνώντος κόμματος. Αν είναι έτσι, ας το δηλώσει ευθαρσώς, γιατί ούτως ή άλλως το έχουμε καταλάβει εδώ καιρό.

Φαίνεται, επίσης, ότι τα δικά του προσωπικά σχέδια είναι που και πάλι θα ανατραπούν, όπως και το 2006 όταν ευτυχώς για την πόλη, οι πολίτες κατάλαβαν ότι με Δήμαρχο Ραγκούση το Μαρούσι θα βούλιαζε ακόμη περισσότερο στα χρέη και την ανυποληψία.

Γι’ αυτό και τον καταψήφισαν.

Προφανώς, όμως, ο κ. Στ. Ραγκούσης δεν έλαβε το μήνυμα της τοπικής κοινωνίας γιατί έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα. Ίσως νοσταλγεί ακόμη και ονειρεύεται την εποχή που στο πλευρό του μέντορα του, πρώην Δημάρχου, λειτουργούσε αφ’ υψηλού. Τότε που, όπως στα ολιγαρχικά καθεστώτα, ως άλλος «ηγεμών», λάμβανε το «δαχτυλίδι» της διαδοχής.

Εμείς από την άλλη, πατάμε γερά στη γη. Μένουμε, εργαζόμαστε, αναπνέουμε στο Μαρούσι. Είμαστε κάθε στιγμή κοντά στους συμπολίτες μας και στα προβλήματά τους. Δίνοντάς τους λογαριασμό, κυρίως για τις αμαρτίες της προηγούμενης διοίκησης στην οποία σημαίνων στέλεχος ήταν ο κ. Ραγκούσης.

Αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ο κ. Ραγκούσης στον αριθμό των ΝΠΔΔ και των Δημοτικών Επιχειρήσεων που υπάρχουν στον Δήμο Αμαρουσίου. Τολμά να αναφέρεται σε οικονομικά στοιχεία ο εκλεκτός «υποψήφιος» και διάδοχος της προηγούμενης διοίκησης που με την πολιτική που ακολούθησε κατέστρεψε την πόλη και ανέδειξε τον Δήμο Αμαρουσίου ως τον πιο χρεωμένο Δήμο της χώρας μας.

Μήπως μπορεί να μας πει πόσα ήταν τα ΝΠΔΔ και οι Δημοτικές Επιχειρήσεις που άφησε κληρονομιά στην παρούσα Δημοτική Αρχή; Μήπως διπλάσιες απ’ ό,τι σήμερα; Μήπως ήταν 25; Αναρωτήθηκε έστω μια φορά τότε για το κόστος λειτουργίας τους; Ασφαλώς όχι. Τώρα ξαφνικά τον έπιασε ο πόνος.

Κανείς δεν διαφωνεί στο ότι θα πρέπει να μπει μια τάξη στα οικονομικά των Δήμων. Αυτό είναι, άλλωστε, για το οποίο εργαζόμαστε εδώ και 3 ½  χρόνια, έχοντας να διαχειριστούμε ένα υπέρογκο χρέος 280.000.000 ευρώ που μας άφησε ο κ. Ραγκούσης και οι συνοδοιπόροι του.

Το νοικοκύρεμα, η διαφάνεια, ο έλεγχος των δαπανών και ο περιορισμός της σπατάλης είναι βασικοί άξονες της πολιτικής που υλοποιούμε. Κάτι που αδυνατεί να αντιληφθεί ο κ. Ραγκούσης, διότι προφανώς εξ ιδίων κρίνει τ’ αλλότρια.

Γι’ αυτό και μπερδεύει τη σημερινή λειτουργία της ΔΕΑΔΑ με τα όσα συνέβαιναν τότε που εκείνος ήταν στην ΕΔΕΧΥ,  αποτελώντας το «δεξί χέρι» του προηγούμενου Δημάρχου.
Την περίοδο εκείνη που ξοδεύονταν αφειδώς τεράστια χρηματικά ποσά, δεξιά και αριστερά. Τότε που έλαβε χώρα το σκάνδαλο με την «ανάπλαση του Κέντρου» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τότε που γέμισε, ως δια μαγείας, το Μαρούσι κυβόλιθους.

Το ποιος στα λόγια μιλάει σήμερα για διαφάνεια και έλεγχο αλλά, διαφορετικά έπραττε στην πράξη, είναι πασιφανές.
Εύλογα δε προκύπτει το ερώτημα: Θα τασσόταν τόσο υπέρ του «Καλλικράτη» ο κ. Ραγκούσης, αν το Ελεγκτικό Συνέδριο ασκούσε όχι μόνο προληπτικό έλεγχο στις δαπάνες των Δήμων και των Δημοτικών Επιχειρήσεων (κάτι που εν πολλοίς ισχύει και σήμερα), αλλά και γενικευμένο έλεγχος σε βάθος ετών που θα περιελάμβανε και την περίοδο που συμμετείχε ο ίδιος στην οικονομική διαχείριση του Δήμου;


Θα ήταν ποτέ δυνατόν να συμφωνήσει; Όχι βέβαια. Γιατί όπως λέει και ο ίδιος, «αν συμφωνούσε θα το είχε ήδη πράξει. Δεν το έπραξε γιατί δεν το θέλει». Γιατί κάτι τέτοιο θα έφερνε στο φως την αδιαφάνεια που κυριαρχούσε επί των ημερών του.


Ο κος Ραγκούσης και το καθεστώς που τον στήριξε, πήραν πολλά από την πόλη. Αλλά δεν έδωσαν τίποτα. Ας την αφήσουν τουλάχιστον ήσυχη να προχωρήσει μπροστά.


Η τοπική κοινωνία, άλλωστε, προ πολλού τους έχει διαγράψει. Δυστυχώς, δεν μπόρεσε να πράξει το ίδιο και για τα χρέη που της κληροδότησαν.Μετάβαση στο περιεχόμενο