Ας απαντήσει ο Αντιπεριφερειάρχης Βορείου Τομέα πώς και με τί εχέγγυα εμφανίζεται «προστάτης» του Δάσους Συγγρού

Print Friendly, PDF & Email

Επ’ αφορμής της τοποθέτησης της Περιφερειακής Ενότητας Βορείου Τομέα σχετικά με τις εγγυήσεις που παρέχει σε επίπεδο των όσων προβλέπει το Κληροδότημα της Ιφιγένειας Συγγρού σε συνέχεια των έντονων αντιδράσεων που διατυπώθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης σχετικά με τα δημοσιοποιούμενα σχέδια Υπουργείου Τουρισμού και Περιφέρειας Αττικής για τουριστική ανάπτυξη στα βόρεια προάστια με πόλο έλξης το δάσος Συγγρού, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Δήμου Αμαρουσίου Βασίλης Κόκκαλης, ζητά από τον Αντιπεριφερειάρχη  Βορείου Τομέα Γιώργο Καραμέρο, να απαντήσει στα εξής:

Πώς ακριβώς η Περιφέρεια Αττικής αποτελεί «εγγυητή» των όσων προβλέπει το κληροδότημα;

Και με τί μέσα προστατεύει το Δάσος από τον κίνδυνο φωτιάς;

  • τη στιγμή που ούτε μία υδροφόρα της Περιφέρειας δεν υπάρχει στο σημείο και η περιφρούρηση του δάσους γίνεται αποκλειστικά με εθελοντές της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου και υδροφόρα του Δήμου που βρίσκεται παραπλεύρως σε επιφυλακή.
  • όταν στο έγγραφο αίτημα του Δήμου με αρ. πρωτ. 19568/2017 προς την Περιφέρεια για να παραχωρήσει μία υδροφόρα για την προστασία του Δάσους Συγγρού, η απάντηση που λάβαμε ήταν αρνητική.

Επομένως, ερωτούμε με ποια εχέγγυα ο κύριος Αντιπεριφερειάρχης εμφανίζεται ως «προστάτης» του Δάσους Συγγρού;

Να επισημάνουμε στον κύριο Καραμέρο ότι οι συσκέψεις δίχως έμπρακτο αντίκρισμα δεν παρέχουν ουδεμία εγγύηση προστασίας για το Δάσος Συγγρού.

Οι συζητήσεις με πρόσωπα για σχέδια εκμετάλλευσης του Δάσους -που τίθεται εν αμφιβόλω εάν γνωρίζουν ακόμα και κατά που πέφτει το δάσος Συγγρού- δεν αποτελούν εγγύηση ότι η Περιφέρεια κάνει ό,τι χρειάζεται για την τήρηση των προβλεπόμενων όρων του κληροδοτήματος.

Με επιδεικτικά απόντα από τις συναντήσεις τον Δήμο Αμαρουσίου που έχει υπό τη διοικητική του ευθύνη το Δάσους Συγγρού και που πασχίζει με κάθε διαθέσιμο μέσο ώστε αυτός ο πνεύμονας πρασίνου να παραμένει αλώβητος, είναι ξεκάθαρο ότι οι προθέσεις του κυρίου Αντιπεριφερειάρχη είναι εκ του πονηρού.

Μετάβαση στο περιεχόμενο