Από Δευτέρα 14 Οκτωβρίου σε εφαρμογή το νέο Πρόγραμμα αποκομιδής ογκωδών απορριμμάτων από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Ο Δήμος Αμαρουσίου, στο πλαίσιο της προσπάθειας που γίνεται για να διατηρήσουμε την πόλη μας καθαρή, όμορφη, λειτουργική, εφαρμόζει για τη συλλογή των ογκωδών απορριμμάτων ένα νέο πρόγραμμα δρομολογίων, το οποίο προβλέπει ότι η αποκομιδή τους θα γίνεται συγκεκριμένη ημέρα (ή ημέρες) σε κάθε Πολεοδομικής Ενότητα.


Τι σημαίνει αυτό στην πράξη


Με το νέο πρόγραμμα συλλογής ογκωδών απορριμμάτων, όλοι, Δήμος και πολίτες, αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας.  • Ο Δήμος δεσμεύεται ότι συγκεκριμένη μέρα κάθε εβδομάδα θα συλλέγει τα ογκώδη απορρίμματα που εναποθέτουν οι κάτοικοι  στα καθορισμένα σημεία.

  • Οι κάτοικοι από την πλευρά τους αναλαμβάνουν την υποχρέωση να μην εναποθέτουν ογκώδη απορρίμματα (π.χ. κλαδιά, ξύλα, παλιά έπιπλα, οικιακές συσκευές, στρώματα, διάφορα υλικά και μπάζα) όποια μέρα θέλουν, παρά μόνον την προηγούμενη ημέρα από αυτήν που γνωρίζουν ότι σύμφωνα με το πρόγραμμα θα γίνει η αποκομιδή.

Πότε και πού θα γίνεται η αποκομιδή των ογκωδών απορριμμάτων


Από τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου η αποκομιδή ογκωδών θα γίνεται με βάση το παρακάτω πρόγραμμα:


 Δευτέρα

 


ʼγιος Νικόλαος, ΚΑΤ, Κοκκινιά, Καρπάθικα


Τρίτη


 


Νέο Τέρμα, Ψαλίδι, Ανάβρυτα, Κτήμα Βορρέ


Τετάρτη


 


ʼγιοι Ανάργυροι, Εργατικές Πολυκατοικίες,
ʼγιος Θωμάς, Νέα Λέσβος, Στούντιο Α, Νέο Μαρούσι


Πέμπτη


 


Νέας Φιλοθέη, Πολύδροσο, Σωρός


Παρασκευή


 


ʼγιος Νικόλαος, ΚΑΤ, Κοκκινιά, Λάκκα Κόττου


Σάββατο


 


Ψαλίδι, Νέο Τέρμα, Παράδεισος, Σωρός


 Στο νέο πρόγραμμα πρέπει όλοι να προσαρμοστούμε.


Ο Δήμος από την πλευρά του, με τα μέσα και το προσωπικό που διαθέτει, «θα κάνει τη δουλειά του». Πρέπει όμως και οι κάτοικοι να ακολουθήσουν τους νέους κανόνες, γιατί όσοι δεν προσαρμοστούν σε αυτούς κι εξακολουθήσουν να εναποθέτουν ογκώδη απορρίμματα όποτε θέλουν, θα επιβαρύνουν με τη συμπεριφορά τους τόσο την εικόνα της γειτονιάς τους, όσο και την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των γειτόνων τους.


ΔΩΡΕΑΝ η αποκομιδή των ογκωδών απορριμμάτων


Η αποκομιδή των ογκωδών απορριμμάτων γίνεται από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Αμαρουσίου ΔΩΡΕΑΝ.


Εξαίρεση αποτελεί η αποκομιδή των μπαζών, η εναπόθεση των οποίων πρέπει να γίνεται όχι στο δρόμο, αλλά σε ειδικές σκάφες, οι οποίες τοποθετούνται για το σκοπό αυτό κατόπιν άδειας που χορηγείται από τις υπηρεσίες του Δήμου Αμαρουσίου.


ΓΡΑΜΜΗ ΔΗΜΟΤΗ – 15321


Αν αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε πρόβλημα με την καθαριότητα της γειτονιάς σας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Δήμο Αμαρουσίου στη ΓΡΑΜΜΗ ΔΗΜΟΤΗ, στο τηλ. 15321


Ο «ρυπαίνων» πληρώνει.


Ο Κανονισμός Καθαριότητας και Διαχείρισης των Κοινόχρηστων Χώρων, ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα τόσο του Δήμου όσο και των κατοίκων όσον αφορά στην υπόθεση Καθαριότητα. Προβλέπει την επιβολή προστίμων (κυμαίνονται από 50 ευρώ για παραβάσεις όπως απόρριψη απορριμμάτων σε δρόμους και πεζοδρόμια έως 2.000 ευρώ που αφορούν στην ανάμιξη επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων με αστικά απορρίμματα).


Ο Κανονισμός Καθαριότητας και ο πίνακας προστίμων που προβλέπονται βρίσκεται αναρτημένος στην ιστοσελίδα του Δήμου Αμαρουσίου: www.maroussi.gr


Μας συμφέρει όλους να είναι η γειτονιά μας καθαρή, όμορφη, περιποιημένη.


Για να το πετύχουμε, χρειάζεται η συμμετοχή και ευαισθητοποίηση όλων μας.


Η συμμετοχή κάθε κατοίκου στην προσπάθεια για ένα Καθαρό Μαρούσι, είναι απαραίτητη.

Μετάβαση στο περιεχόμενο