Απόφαση σταθμός του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη για τους εργαζόμενους στη Δ.Ε.Α.Δ.Α.

Print Friendly, PDF & EmailΦωτογραφία αρχείου
|download file .jpg 71 KB|


Διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων στη Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης Δήμου Αμαρουσίου, οι οποίοι μεταφέρονται στο Δήμο Αμαρουσίου, στις Κοινωφελείς Επιχειρήσεις και στα Νομικά του Πρόσωπα, ενώ κάποιοι μετακινούνται οικειοθελώς σε υπηρεσίες κοντά στον τόπο διαμονής τους


Την ικανοποίησή τους για την απόφαση της Δημοτικής Αρχής  εκφράζουν οι σύλλογοι εργαζομένων για την επίλυση ενός ζητήματος που τους απασχολούσε εδώ και πολλά χρόνιαΤέλος στην πολύχρονη εργασιακή ομηρία των εργαζομένων στη Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης  Δήμου Αμαρουσίου(ΔΕΑΔΑ) έβαλε ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τη μεταφορά  όλων των εργαζομένων στο Δήμο, στα Νομικά του Πρόσωπα και στις Κοινωφελείς Επιχειρήσεις του.


Με εισήγηση της Δημοτικής Αρχής προς το Δημοτικό Συμβούλιο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία, οι  207 εργαζόμενοι στη ΔΕΑΔΑ, που έχουν κατοχυρώσει εργασιακά δικαιώματα μέχρι τις 31/ 12/ 2005, να μετακινηθούν στο Δήμο και με τον τρόπο αυτό, αποκτούν μόνιμη και σταθερή εργασία, διασφαλίζοντας για πάντα το εργασιακό τους μέλλον.  


Με τη μετατροπή της Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Δήμου Αμαρουσίου σε κοινή ανώνυμη εταιρεία ΟΤΑ, όπως ορίζει ο Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων, η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου είχε τη δυνατότητα, είτε να μεταφέρει το πλεονάζον προσωπικό εκτός Δήμου, ή να το μεταφέρει στο Δήμο, στα Νομικά Πρόσωπα του και στις Κοινωφελείς Επιχειρήσεις.
Παρά τις δυσμενείς συγκυρίες που επηρεάζουν την οικονομική επάρκεια, αλλά και γενικότερα τη λειτουργία του Δήμου, όπως η παγκόσμια οικονομική κρίση, η ύφεση που διέρχεται η χώρα, οι αλλαγές που επιφέρει το πρόγραμμα Καλλικράτης στα ζητήματα που αφορούν το μέλλον των εργαζομένων στη  Τ.Α. , η μειωμένη απόδοση πόρων από την Κεντρική Εξουσία προς τους ΟΤΑ, καθώς και η στασιμότητα υλοποίησης του προγράμματος  ΕΣΠΑ και άλλων εθνικών προγραμμάτων (ΘΗΣΕΑΣ), σε συνδυασμό με τα οικονομικά βάρη από τα χρέη του παρελθόντος που κληρονόμησε, η σημερινή Διοίκηση έδωσε λύση σε ένα σημαντικό κοινωνικό πρόβλημα που αφορούσε δεκάδες εργαζόμενους.         


Παρέμεινε απόλυτα συνεπής στις δεσμεύσεις της και ανταποκρίθηκε σε όσα είχε υποσχεθεί, δίνοντας την καλύτερη λύση.     


Την ικανοποίησή τους με την απόφαση της Δημοτικής Αρχής εξέφρασαν οι Σύλλογοι Εργαζόμενων, οι οποίοι δήλωσαν δικαιωμένοι για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπο του Δημάρχου κ. Γιώργου Πατούλη.
«Όλοι μαζί μπορούμε να πάμε το Μαρούσι μπροστά» δήλωσε ο Δήμαρχος και ευχαρίστησε όλους όσους εργάστηκαν για την υλοποίηση της απόφασης αυτής.
 
Η ευαισθησία της Δημοτικής Αρχής για τη μόνιμη επίλυση του εργασιακού των εργαζομένων στη ΔΕΑΔΑ έρχεται να προστεθεί στην απόφαση που είχε ληφθεί το 2008 για τους εργαζόμενους στον Οργανισμό Εργασίας, με την οποία 270 εργαζόμενοι μεταφέρθηκαν στο Δήμο και στις Κοινωφελείς Επιχειρήσεις, ενώ με ενέργειες της Δημοτικής Αρχής οι υπόλοιποι εργαζόμενοι μετακινήθηκαν με πλήρη δικαιώματα σε άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο