Απόσυρση εγκαταλελειμμένων οχημάτων από το Δήμο Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email


Απόσυρση εγκαταλελειμμένου οχήματος στη συμβολή των οδών Ελευθερίας και Νίκης, στην Αγία Φιλοθέη, υπό την επίβλεψη του κ.Επ.Κατσιγιάννη και υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας.
|download file .jpg 194Kb|


|download file .jpg 155Kb|


Έχει ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα από το Δήμο Αμαρουσίου, η απόσυρση όλων των εγκαταλελειμμένων οχημάτων που βρίσκονται εντός των ορίων της πόλης. Υπεύθυνη για την υλοποίηση του προγράμματος είναι η Δημοτική Αστυνομία Αμαρουσίου, η οποία συνεργάζεται με ιδιωτική εταιρία για την περισυλλογή των οχημάτων.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της Δημοτικής Αστυνομίας, Επ.Κατσιγιάννη, μέχρι σήμερα, σε όλο το Μαρούσι, έχουν καταγραφεί περίπου 650 εγκαταλελειμμένα οχήματα παλιάς και νέας τεχνολογίας, κυρίως ιδιωτικής χρήσης. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι ως το τέλος του χρόνου να μην υπάρχει στο δρόμο ούτε ένα  εγκαταλελειμμένο αυτοκίνητο.

Ο εντοπισμός, καταγραφή και η απομάκρυνση των εγκαταλελειμμένων οχημάτων γίνεται βάση του Π.Δ.116/2004. Σε καθημερινή βάση, τα δύο γερανοφόρα οχήματα της ιδιωτικής εταιρίας συλλέγουν 5 – 6 αυτοκίνητα, σε συνεργασία και με την καθοδήγηση των υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας, οι οποίοι, φωτογραφίζουν το όχημα που αποσύρεται και το χώρο που κατελάμβανε, ώστε να χρησιμοποιηθούν τα στοιχεία προς καταγραφή και αρχειοθέτηση.

Αξίζει δε να σημειωθεί, πως για κάθε αυτοκίνητο και φορτηγό που αποσύρεται, η εταιρία καταβάλει στο Δήμο 30 και 40 ευρώ αντίστοιχα.

Σχετικά με το πρόγραμμα απόσυρσης, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Γ.Πατούλης τονίζει: «Τα περισσότερα από τα εγκαταλελειμμένα οχήματα αποτελούν εστίες μόλυνσης. Με την απόσυρσή τους συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος και ταυτόχρονα εξοικονομούμε περισσότερες θέσεις στάθμευσης παρά την οδό για τους κατοίκους της πόλης μας».


Όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν την ύπαρξη κάποιου εγκαταλελειμμένου οχήματος μπορούν να απευθύνονται καθημερινά, από τις 8π.μ. – 9μ.μ. στα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας ή να επικοινωνούν στο τηλέφωνο: 2132038120.


Επίσης, οι ιδιώτες των αποσυρθέντων οχημάτων μπορούν να παραλαμβάνουν το αποδεικτικό της απόσυρσης από τα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας κατά τις πρωινές ώρες.


Μετάβαση στο περιεχόμενο