Απονομή τιμητικής πλακέτας στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη για τη συμβολή του στη διάδοση και ανάδειξη των Ολυμπιακών Αξιών

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: «Προτεραιότητα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι η συνοχή των τοπικών κοινωνιών. Σε αυτό το πλαίσιο οφείλουμε να αναδείξουμε το ολυμπιακό πνεύμα που αποτέλεσε ένα διαχρονικό βάθρο του δυτικού πολιτισμού»

 

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης τιμήθηκε με αναμνηστική πλακέτα για τη συμβολή του στη διάδοση των Ολυμπιακών Αξιών και ιδιαίτερα της ιερής Εκεχειρίας, σε ειδική ημερίδα που διοργάνωσε ο Οργανισμός Συμπολιτεία Ολυμπίας, στο Πολεμικό Μουσείο.

Στην ημερίδα η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εκδηλώσεων με θέμα την Εκεχειρία και τον Ολυμπισμό παρουσιάστηκαν οι δράσεις που έγιναν το 2017 αλλά και αυτές που προγραμματίζονται για το 2018 για «το Μονοπάτι της Εκεχειρίας».

Παράλληλα έγινε αφιέρωμα στην ελληνορωμαϊκή πάλη, με βράβευση Ελλήνων Ολυμπιονικών ενώ στο φουαγιέ του Μουσείου παρουσιάστηκε εικαστική έκθεση με θέμα την ειρήνη και τον αθλητισμό με έμφαση στην πάλη, από έργα γνωστών Ελλήνων καλλιτεχνών.

ΟΙ δράσεις του Μονοπατιού της Εκεχειρίας  θα ολοκληρωθούν στις 22 Απριλίου με την διεξαγωγή του Δρόμου της Εκεχειρίας Ήλιδας – Ολυμπίας.

Την απονομή της τιμητικής πλακέτας έκανε στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ η Πρόεδρος της Συμπολιτείας Ολυμπίας κα Σοφία Χίντζιου- Κοντογιάννη.

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ ευχαρίστησε τη Συμπολιτεία Ολυμπίας και την Πρόεδρο του για την τιμητική απονομή και επισήμανε τα εξής:

«Πριν από λίγους μήνες η ΚΕΔΕ και ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας υπογράψαμε κοινή διακήρυξη για την προώθηση του θεσμού της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, επισφραγίζοντας έμπρακτα τη βούληση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να συμβάλει ουσιαστικά στη διάδοση και διεθνοποίηση των ολυμπιακών αξιών. Στόχος μας είναι να αναλάβουμε πρωτοβουλίες που προωθούν το διάλογο, τη συμφιλίωση, την αμοιβαία κατανόηση, την αλληλεγγύη και την ειρήνη, που είναι τα βασικά ολυμπιακά ιδεώδη.

Προτεραιότητα για τους Δήμους είναι η συνοχή των τοπικών κοινωνιών. Σε αυτό το πλαίσιο οφείλουμε να αναδείξουμε το πνεύμα ουμανισμού, ανθρωπισμού και πολιτισμού, το ολυμπιακό πνεύμα που αποτέλεσε ένα διαχρονικό βάθρο του δυτικού πολιτισμού».

 

Σχετικά αρχείαΑπονομή τιμητικής πλακέτας στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη για τη συμβολή του στη διάδοση και ανάδειξη των Ολυμπιακών Αξιών_1


Απονομή τιμητικής πλακέτας στον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη για τη συμβολή του στη διάδοση και ανάδειξη των Ολυμπιακών Αξιών_2

Μετάβαση στο περιεχόμενο