Αποκαλυπτήρια του αγάλματος της «Αμαρυσίας Αρτέμιδος» : Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009, ώρα 19:00

Print Friendly, PDF & Email

Η «Αμαρυσία ʼρτεμις», σύμβολο της πόλης θα κοσμεί το Δημαρχιακό Μέγαρο Αμαρουσίου

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, το σύμβολο της πόλης η «Αμαρυσία ʼρτεμις» θα τοποθετηθεί σε δεσπόζουσα θέση στην είσοδο του Δημαρχιακού Μεγάρου. Η ενέργεια αυτή, εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων της Δημοτικής Αρχής, που στοχεύουν στην ανάδειξη των ιδιαίτερων πολιτισμικών στοιχείων της πόλης, τα οποία  δένουν αρμονικά το χθες με το σήμερα και μένουν παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές.

Η « Αμαρυσία ʼρτεμις» αποτελεί το σύμβολο της πόλης και το έμβλημα του Δήμου  Αμαρουσίου, καθώς η πόλη φέρει την ονομασία της από τη Θέα ʼρτεμη, η οποία στο Δήμο του Αθμόνου λατρευόταν ως «Αμαρυσία».

Η τελετή των αποκαλυπτηρίων του ορειχάλκινου αγάλματος της «Αμαρυσίας Αρτέμιδος» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009 και ώρα 19:00, στο Δημαρχείο Αμαρουσίου ( Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα).

Το γλυπτό φιλοτέχνησε ο γνωστός γλύπτης Γιάννης Παρμακέλης, έχει ύψος 2.30   μέτρα και είναι τοποθετημένο πάνω σε μαρμάρινη βάση ύψους 55 εκ. Η μέθοδος που ακολούθησε ο καλλιτέχνης για την κατασκευή του σύγχρονου αγάλματος της Αμαρυσίας Αρτέμιδος» είναι η αρχαία μέθοδος του «χαμένου» κεριού.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης με την ευκαιρία της σημαντικής αυτής πολιτιστικής εκδήλωσης για το Μαρούσι υπογραμμίζει:

«Με σεβασμό στην μακραίωνη ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης μας, προχωρούμε με ολοκληρωμένο σχέδιο, αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα πολιτιστικά στοιχεία της,  δημιουργώντας  νέους χώρους πολιτισμού, ώστε η πόλη μας να βρει την πολιτιστική ταυτότητα και φυσιογνωμία που της αξίζει. Να αναδειχθεί σε κοιτίδα δημιουργίας και πολιτισμού.

Με την τοποθέτηση του ανδριάντα του Σπύρου Λούη και του αγάλματος της Αμαρυσίας Αρτέμιδος σε κεντρικά σημεία, δύο μορφές σύμβολα για την πόλη του Αμαρουσίου, βρίσκουν επιτέλους τη θέση που τους αξίζει στη νέα εποχή, σηματοδοτώντας την τιμή και το σεβασμό όλων μας απέναντι στην πολιτιστική μας κληρονομιά και παράδοση.

Παράλληλα, η Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη, το Κέντρου Τέχνης και Πολιτισμού, η Βορέειος Βιβλιοθήκη, το δίκτυο Μουσείων κ.α καθιστούν την πόλη μας πόλο έλξης πνευματικής και καλλιτεχνικής εξέλιξης και δημιουργίας.

Επιδιώκουμε το Μαρούσι να είναι πόλη φιλική και ανθρώπινη για κάθε πολίτη, Το Μαρούσι του χθες να ανταμώνει το Μαρούσι του σήμερα με σημείο αναφοράς τον πολιτισμό.»  
 
  
    

Μετάβαση στο περιεχόμενο