ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΣΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ κου Σ. ΡΑΓΚΟΥΣΗ

Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή το περιεχόμενο ανακοίνωσης  του Δημοτικού Συμβούλου Σ. Ραγκούση σε βάρος του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, σε σχέση με τις εξελίξεις στον Γ.Σ.Α., θα θέλαμε να επισημάνουμε τα εξής:

Πρώτον, ουδέποτε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου χρησιμοποίησε τη θεσμική του θέση για να εμπλακεί στα διοικητικά της ΚΑΕ Μαρούσι. Αντίθετα, την χρησιμοποίησε αποκλειστικά και μόνο για να βοηθήσει την ομάδα να βγει από το διοικητικό και οικονομικό αδιέξοδο που είχε οδηγηθεί, μετά την εκπεφρασμένη επιθυμία του ιδιοκτήτη της ΚΑΕ Μαρούσι κ. ʼρη Βωβού να αποχωρήσει από την ομάδα.

Μόνο τότε η Δημοτική Αρχή ανέλαβε σε συνεργασία με την Διοίκηση του Ερασιτέχνη Γ.Σ.Α. πρωτοβουλία, για την εξεύρεση διάδοχης κατάστασης στη διοίκηση της ομάδας. Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμαρχος Αμαρουσίου ήρθε σε επαφή με επιχειρηματίες της πόλης, διερευνώντας αν υπάρχει ενδιαφέρον ενασχόλησης τους με την ΚΑΕ.  Η πρωτοβουλία έναν και μόνον έναν στόχο είχε, να διασφαλιστεί η συνέχιση της επιτυχημένης πορείας της ομάδας.

Δεύτερον, είναι απολύτως ψευδές ότι ο Δήμαρχος Αμαρουσίου χρησιμοποίησε προς ίδιον επικοινωνιακό όφελος τις επιτυχίες της ομάδας μπάσκετ της πόλης μας. Απεναντίας, η παρουσία του είχε να κάνει με ουσιαστική στήριξη και ενίσχυση της ομάδας. Αν κάποιοι άλλοι επεδίωξαν να βρεθούν δίπλα στην ομάδα για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους κατά το παρελθόν, καλά θα κάνουν να μην κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. ʼλλωστε ποτέ δεν διαφημίστηκε από τη Δημοτική Αρχή η ουσιαστική στήριξη που παρέχει όλα αυτά τα χρόνια στην ομάδα, στα πλαίσια όμως πάντοτε των δυνατοτήτων που μας δίνει η ισχύουσα νομοθεσία.

Τρίτον, όσον αφορά τη δήθεν στενή σχέση με τους ιδιοκτήτες της ομάδας μπάσκετ του Αμαρουσίου, είμαστε οι τελευταίοι στους οποίους θα μπορούσε να καταλογίσει κανείς ότι έχουν συνεργαστεί και έχουν συμπλεύσει με τις επιχειρηματικές επιδιώξεις της οικογένειας του σημερινού ιδιοκτήτη της ομάδας. Αυτά μπορεί να συνέβαιναν στο παρελθόν. Η σημερινή Διοίκηση ποτέ δεν συνέδεσε τις όποιες αποφάσεις της με επιχειρηματικά συμφέροντα που συνδέονταν με αθλητικές δραστηριότητες. Η παρουσία του Δημάρχου στους αγώνες του ΓΣΑ και οι επαφές του με τη διοίκηση του έναν στόχο υπηρετούσαν, να αναδείξουν το έμπρακτο ενδιαφέρον και στήριξη μας στην ομάδα της πόλης. Και η στήριξη στην ομάδα είναι πάνω από οποιαδήποτε πρόσωπα.

Τέταρτον, είναι το λιγότερο αστείος και συκοφαντικός ο ισχυρισμός ότι ο Δήμαρχος Αμαρουσίου έχει προσωπικό έννομο οικονομικό συμφέρον από τις εξελίξεις στην ΚΑΕ, επειδή αγόρασε μετοχές ύψους μόλις 10.000 ευρώ κατά την πρόσφατη αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της ΚΑΕ. Αυτός ο ισχυρισμός αποδεικνύει πόσο άσχετος με τα αθλητικά δρώμενα είναι ο κος Ραγκούσης. Υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι μπορεί κάποιος να αποκομίσει οικονομικό όφελος από την απόκτηση ελάχιστων μετοχών μιας ΚΑΕ; Μόνον ένας αδαής δεν καταλαβαίνει ότι η αγορά μετοχών από το Δήμαρχο είχε καθαρά και μόνον συμβολική σημασία, αφού συμμετέχοντας στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου επιδίωξε να δώσει πρώτος το παράδειγμα στήριξης στην ομάδα της πόλης μας και να ευαισθητοποιήσει και να ενεργοποιήσει την κοινωνία του Αμαρουσίου. Ευαισθησίες που δεν έχει δείξει ως σήμερα ο κος Ραγκούσης για την ομάδα. Αλήθεια, ο κος Ραγκούσης που σήμερα κατηγορεί το Δήμαρχο, έβαλε έστω και ένα ευρώ για να ενισχύσει την ομάδα;  Πάτησε ποτέ το πόδι του στο γήπεδο τα τελευταία 3 χρόνια; Ενίσχυσε, έστω και ηθικά, την ομάδα; Όχι δεν το έκανε ποτέ.

Καλό, λοιπόν, θα ήταν πριν ασκήσει οποιαδήποτε κριτική αφού δεν έχει  μέχρι σήμερα προσφέρει τίποτε στην ομάδα, να έχει προηγουμένως προχωρήσει σε αυτοκριτική των δικών του πράξεων και παραλείψεων.

Τέλος, όσον αφορά τις αστήρικτες κατηγορίες περί χρησιμοποίησης των μέσων του Δήμου Αμαρουσίου για την προβολή του Δημάρχου, επισημαίνουμε πως ουδέποτε αυτό συνέβη.

Ποτέ το Γραφείο Τύπου του Δήμου Αμαρουσίου δεν πρόβαλε προεκλογικές δραστηριότητες του Δημάρχου, όταν αυτές γίνονταν με την ιδιότητα του υποψηφίου.

Όλες οι δραστηριότητες που καλύπτονται από το Γραφείο Τύπου, αφορούν τις δραστηριότητες του Δημάρχου. Δραστηριότητες όπως μεταξύ άλλων η παράδοση έργων στους πολίτες, οι διεκδικήσεις του Δήμου από την Κεντρική Εξουσία, η ενημέρωση των πολιτών για το έργο και τις υπηρεσίες που προσφέρει ο Δήμος, κ.λ.π.

Και υπενθυμίζουμε στον κο Ραγκούση ότι η θητεία της σημερινής Διοίκησης λήγει στις 31-12-2010. Ως τότε έχει υποχρέωση και το έργο της να συνεχίσει, αλλά και τους πολίτες να ενημερώνει για το έργο αυτό. Αλίμονο αν σταματήσει να λειτουργεί ο Δήμος για όσο διαρκεί η προεκλογική περίοδος.

Μετάβαση στο περιεχόμενο