Απάντηση του Αντιδημάρχου Καθαριοτητας – Τεχνικών Έργων κ Περιβάλλοντος Βασίλη Κόκκαλη στην ανακοίνωση της ΚΟΒ Αμαρουσίου του ΚΚΕ

Print Friendly, PDF & Email

Οι λανθασμένες και ανακριβείς εντυπώσεις που επιχειρεί η ΚΟΒ Αμαρουσίου του ΚΚΕ προκαλούν αλγεινή εντύπωση -Εργαζόμαστε με διαφάνεια, για μια χρηστή Διοίκηση και τον οικονομικό εξορθολογισμό του Δήμου

«Προκαλεί έκπληξη και αλγεινή εντύπωση  η ανακοίνωση της ΚΟΒ Αμαρουσίου του ΚΚΕ, η οποία κάνει λόγο για εκχώρηση των δραστηριοτήτων συντήρησης και επισκευής οχημάτων του δήμου σε ιδιώτες».

Σεβόμαστε το ΚΚΕ και την ιστορία του, αλλά οι αποσπασματικές επιλογές με κατηγορίες περί ιδιωτικοποίησης δραστηριοτήτων, έχουν μοναδικό σκοπό τη δημιουργία λανθασμένων και ανακριβών εντυπώσεων. Τέτοιού είδους ενέργειες της ΚΟΒ Αμαρουσίου δεν τιμούν την ιστορία και τους αγώνες του ΚΚΕ.

Αν και έχουν εξηγηθεί λεπτομερώς όλες οι πτυχές της διαδικασίας του Διεθνούς Ανοιχτού Διαγωνισμού για την συντήρηση και επισκευή των οχημάτων του Δήμου Αμαρουσίου, ορισμένοι θέλοντας να εξυπηρετήσουν άλλους σκοπούς κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν.

Όπως επισημάνθηκε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο της 01 – 08 – 2017, η κείμενη νομοθεσία του Ελληνικού Κράτους και του Ελεγκτικού Συμβουλίου, απαιτεί για τέτοιου είδους υπηρεσίες τη διεξαγωγή διεθνούς διαγωνισμού.

Μάλιστα το ενδιαφέρον είναι ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Δ.Σ. δεν υπήρξε καμία απολύτως αντίδραση, ενώ οι εργαζόμενοι αποχώρησαν με τη δέσμευση ότι δεν κινδυνεύουν οι 9 θέσεις των συναδέλφων τους που εργάζονται στο συνεργείο του Δήμου. Δεσμευθήκαμε και δεσμευόμαστε ότι «κανείς από τους υπαλλήλους δε θα χάσει την δουλειά του».

Η ΚΟΒ Αμαρουσίου του ΚΚΕ όφειλε να γνωρίζει ότι και τα προηγούμενα χρόνια η συντήρηση των οχημάτων γινόταν από εξωτερικά συνεργεία ιδιωτών.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με στόχο τον περαιτέρω οικονομικό εξορθολογισμό του δήμου,εφαρμόζει το ισχύον θεσμικό πλαίσιο. Με διαφάνεια των διαδικασιών, πραγματοποιεί Διεθνή Ανοιχτό Διαγωνισμό προκειμένου να υπάρξει εξοικονόμηση πόρων, αλλά και  διασφάλιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών συντήρησης.

Η ΚΟΒ Αμαρουσίου του ΚΚΕ, έχει πράξει ένα ατόπημα στην προσπάθεια της να εξασφαλίσει μικροπολιτικά οφέλη. Μάλιστα διαφοροποιείται και από τις κεντρικές θέσεις του ΚΚΕ, σχετικά με το λαϊκό συμφέρον και τη διαφάνεια.

Η δημοτική αρχή ξεκαθαρίζει ότι «εκπτώσεις δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε σε κανέναν. Στις τοπικές κοινωνίες αυτό που έχει πρώτιστη σημασία, πέρα και πάνω από κόμματα και μικροπολιτικές, είναι η ενότητα και η σύνθεση προς όφελος των πολιτών».

Μετάβαση στο περιεχόμενο