Απάντηση στις καταγγελίες Ραγκούση για το εργασιακό. Κύριε Ραγκούση, οι εργαζόμενοι δεν χρειάζονται «προστασία». Σοβαρότητα χρειάζονται.

Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή την πρόσφατη δήθεν – απάντηση του δημοτικού συμβούλου Σ. Ραγκούση στο Δήμαρχο Γ. Πατούλη και στα όσα ανέφερε για το ζήτημα των εργαζομένων του Δήμου  Αμαρουσίου, έχουμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:


Πρώτον, οι εργαζόμενοι του Δήμου Αμαρουσίου δεν χρειάζονται ούτε «πολιτικούς πατερούληδες», ούτε όψιμους «εργατοπατέρες». Και δεν τους χρειάζονται γιατί η σημερινή Διοίκηση του Δήμου, έχει αποδείξει με πράξεις το ενδιαφέρον της για το εργασιακό μέλλον και την επαγγελματική εξασφάλιση τους. Με πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα, την αναγνώριση δικαιωμάτων δημοτικών υπαλλήλων σε εκατοντάδες εργαζομένους του Οργανισμού Εργασίας, η οποία ήδη δημοσιεύθηκε σε Φ.Ε.Κ.. Στα «εύκολα λόγια» του κου Ραγκούση και του δημοτικού καθεστώτος που υπηρέτησε ως συνεχιστής του, η σημερινή Δημοτική Αρχή απαντά με έργα.


Δεύτερον, μπορεί να μας απαντήσει ο κος Ραγκούσης πως γίνεται, ενώ o ίδιος εμφανίζεται κατηγορηματικά αντίθετος με τη ρύθμιση που δίνει δικαίωμα στους εργαζόμενους του υπό εκκαθάριση Οργανισμού Εργασίας να αναζητήσουν μόνιμη και σταθερή δουλειά σε φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα, την ίδια στιγμή στενό συγγενικό του πρόσωπο εκμεταλλεύεται τη ρύθμιση αυτή; Επιδιώκοντας τη μεταφορά του σε άλλη υπηρεσία του Δημοσίου; Ποιον κοροϊδεύει ο κος Ραγκούσης με αυτή τη διγλωσσία; Τους εργαζόμενους;  Γνωρίζουν ότι άλλα τους λέει και άλλα πράττει το στενό του περιβάλλον;


Τρίτον, ας μας απαντήσει επίσης πόσο κόστισε στον απλό δημότη της πόλης μας η μισθοδοσία συγκεκριμένου υπαλλήλου, που ενώ προσελήφθη και πληρωνόταν από τον Οργανισμό Εργασίας του Δήμου Αμαρουσίου, απασχολείτο ως υπάλληλος στην ΕΔΕΧΥ, της οποίας ήταν γενικός διευθυντής ο κος Ραγκούσης; Έχει κοστίσει ή όχι ο συγκεκριμένος υπάλληλος πάνω από 150.000 ευρώ; Το γνωρίζουν αυτό οι εργαζόμενοι για το συμφέρον των οποίων κόπτεται ο κος Ραγκούσης; Γιατί άραγε πλήρωναν οι συμπολίτες μας τόσα χρήματα για έναν υπάλληλο της ΕΔΕΧΥ; Ποιο ήταν το όφελος για την πόλη;


Δυστυχώς ο κος Ραγκούσης με τη στάση του επιβεβαιώνει τη ρήση του
Θερβάντες: « Σιωπά εκείνος που έδωσε, και μιλάει εκείνος που πήρε».
Ο κος Ραγκούσης και το καθεστώς που τον στήριξε, πήραν πολλά από την πόλη και τους εργαζόμενους. Αλλά δεν έδωσαν τίποτα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο