Απάντηση στην ανακοίνωση του κ.Η.Γιαννακάκου για το αποτέλεσμα των εκλογών

Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή τη δήλωση του υποψήφιου Δήμαρχου Αμαρουσίου κου Η. Γιαννακάκου, για το αποτέλεσμα των εκλογών, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι:

Ο κ. Γιαννακάκος δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι το αποτέλεσμα των εκλογών και η ευρεία νίκη, πρωτοφανής στα πολιτικά δρώμενα του Αμαρουσίου, της παράταξης του Δημάρχου Γιώργου Πατούλη, οφείλεται αφενός στο σημαντικό έργο που έγινε στην πόλη την περίοδο 2007-2010. Και αφετέρου, στο γεγονός ότι ο Γ. Πατούλης  ήταν ο μόνος που παρουσίασε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και πρόγραμμα, που ανταποκρίνεται στις μελλοντικές ανάγκες του Δήμου.

Αντίθετα, ο κ. Γιαννακάκος και η ομάδα του ήθελαν να υφαρπάξουν την ψήφο των πολιτών χωρίς να διαθέτουν ούτε όραμα για την πόλη, ούτε πρόγραμμα. Αντί για πολιτικά επιχειρήματα, επένδυσαν στη συκοφάντηση των αντιπάλων τους, στη λάσπη και το ψέμα. Απόδειξη γι αυτό και τα χιλιάδες πολυτελή έντυπα γεμάτα ψέματα κι ανακρίβειες υποψηφίου δημοτικού συμβούλου του συνδυασμού του, που μάλιστα μοιράστηκαν και μέσα από τα γραφεία του συνδυασμού τους.

Οι πολίτες του Αμαρουσίου τους γύρισαν την πλάτη. Ψήφισαν αυτούς που έκαναν έργο, αυτούς που έχουν σχέδιο και «μαύρισαν» τους λασπολόγους.

Ο κ. Γιαννακάκος και οι λασπολόγοι συνυποψήφιοι του κατάφεραν με την απαράδεκτη συμπεριφορά τους , να διασύρουν μια μεγάλη πολιτική παράταξη η οποία τους στήριξε προεκλογικά και να αποσπάσουν το χαμηλότερο ποσοστό που απέσπασε ποτέ συνδυασμός υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ, στο Μαρούσι. Γι αυτό είναι υπόλογοι, τόσο απέναντι στην τοπική κοινωνία που επιχείρησαν να διχάσουν, όσο και απέναντι στην παράταξη που τους τίμησε με την εμπιστοσύνη της.

Τέλος , επειδή για μια ακόμη φορά ο κ. Γιαννακάκος «απειλεί» με την κλήση στο Δήμο από τις 15 Νοεμβρίου των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης , θα του επαναλάβουμε «καλώς να ορίσουν». Δεν φοβόμαστε κανέναν έλεγχο, γιατί η σημερινή Διοίκηση λειτουργεί με κανόνες  διαφάνειας, σε αντίθεση με ότι γινόταν στο αμαρτωλό παρελθόν. «Καθαρός ουρανός , αστραπές δεν φοβάται».

Φαίνεται όμως  ότι ο κ. Γιαννακάκος δεν έμαθε τίποτα από τα λάθη του.

Η παράταξη της οποίας αποτέλεσε συνέχεια ήταν εκείνη που με τις ενέργειες της οδήγησε το Δήμο Αμαρουσίου στη σημερινή δυσχερή οικονομική θέση. Στην παράταξη του ανήκουν εκείνοι που ευθύνονται για την ματαίωση της αναχρηματοδότησης των οφειλών του Δήμου.

Αν νομίζει λοιπόν  πως στο πολιτικό του ναυάγιο θα τον αφήσουμε να παρασύρει στο βυθό και το Δήμο Αμαρουσίου, είναι γελασμένος. Δεν θα του το επιτρέψουμε.

Αλλά αναρωτιόμαστε κε Γιαννακάκο, οι ελεγκτές θα κάνουν και μια στάση στα γραφεία του συνδυασμού σας για να ελέγξουν τις προεκλογικές σας δαπάνες, οι οποίες στα βιβλία σας εμφανίζονται υπερβολικά χαμηλές , σε σχέση με αυτά που πραγματικά δαπανήσατε;

Σε κάθε περίπτωση, η επόμενη περίοδος είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για το μέλλον της πόλης μας. Μπορούμε όμως να διασφαλίσουμε όλοι μαζί, μια νέα προοπτική ανάπτυξης και προόδου για το Μαρούσι.

Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας, χωρίς να χάσουμε ούτε μια μέρα.

Ενωμένοι συνεχίζουμε, όλοι μαζί, μια γροθιά, για να κάνουμε το Μαρούσι μας ξανά μια σύγχρονη πόλη, με ανθρώπινες γειτονιές.

Ασφαλώς και δεν περιμένουμε να συγχαρείτε κε Γιαννακάκο το Δήμαρχο Αμαρουσίου για την καθαρή νίκη του. Αποδείχθηκε άλλωστε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου ότι η έννοια «πολιτικός πολιτισμός» δεν υπάρχει στο αξιακό σας σύστημα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο