Απάντηση σε δημοσίευμα της εβδομαδιαίας εφημερίδας ΑΘΗΝΑΪΚΗ

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμος Αμαρουσίου δεν υποκύπτει σε «άναρθρες» κραυγές, μετόχων εταιρειών παράνομης υπαίθριας διαφήμισης.


Με αφορμή νέο ανακριβές δημοσίευμα της εβδομαδιαίας εφημερίδας ΑΘΗΝΑΪΚΗ ( φύλλο 25/4/2010, σελίδα 11) για τον αριθμό των εργαζομένων στο Δήμο Αμαρουσίου, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:

Πρώτον, όταν η Νέα Δημοτική Αρχή  ανέλαβε τα καθήκοντά της, πολλές εργασίες όπως αποκομιδή ογκωδών απορριμμάτων, τεχνικά έργα, κλπ. , γίνονταν από ιδιώτες εργολάβους. Στις εργασίες αυτές απασχολούνταν δεκάδες αλλοδαποί και κόστιζαν στο Δήμο Αμαρουσίου εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Ενώ ο αριθμός των εργαζομένων στο Δήμο, τις Δημοτικές Επιχειρήσεις και τα Νομικά του πρόσωπα ανερχόταν στους 1200. Η νέα Διοίκηση επέλεξε να διακόψει τις υψηλού κόστους συμβάσεις με τους εργολάβους και να προσλάβει περίπου 150 εργαζόμενους, ώστε να ενισχύσει την τοπική απασχόληση και να προσφέρει εισόδημα σε οικογένειες της πόλης. Υπηρετήσαμε τη λογική αύξηση της τοπικής απασχόλησης, μείωση του κόστους και διατήρηση της υψηλής ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Δεύτερον, είναι απολύτως ψευδές ότι μέσα σε τρία χρόνια η σημερινή Δημοτική Αρχή έκανε πάνω από 1.000 προσλήψεις. Η αλήθεια είναι ότι το διάστημα αυτό, πέραν των ελάχιστων νέων συνεργατών που έκρινε απαραίτητους η Δημοτική Αρχή να την πλαισιώσουν στο έργο της ( ο αριθμός των οποίων δεν ξεπερνούσε τους 40, όταν η προηγούμενη διοίκηση απασχολούσε πάνω από 100 και μάλιστα ακριβοπληρωμένους) , οι προσλήψεις που έγιναν ήταν:

1. Εργαζόμενοι μέσα από προγράμματα stage ( περίπου 50, που πληρώνονταν από τον ΟΑΕΔ και όχι από την τσέπη των συμπολιτών μας)
2. Εργαζόμενοι μερικής απασχόλησης ( περίπου 100 , τη δαπάνη μισθοδοσίας των οποίων επίσης δεν πλήρωσε ο Δήμος και οι δημότες, αλλά το Υπ.  Απασχόλησης)
3. Οι 42 νέοι Δημοτικοί Αστυνόμοι που προσελήφθησαν με διαδικασίες ΑΣΕΠ από την Περιφέρεια κι όχι με ρουσφετολογικά κριτήρια, τους οποίους είχε ανάγκη η πόλη για τη σωστή οργάνωση και λειτουργία της Δημοτικής μας Αστυνομίας
4. Οι 14 συμβασιούχοι μέσω του Υπουργείου Εσωτερικών, για τη λειτουργία των ΚΕΠ ( 2 νέα ΚΕΠ δημιουργήθηκαν από τη σημερινή διοίκηση)
5. 14 εργαζόμενοι με σύμβαση, για τις ανάγκες των προγραμμάτων  «Βοήθεια στο Σπίτι», «Κοινωνική Μέριμνα», Γραφείο Κοινωνιών Υποστηρικτικών Ενεργειών».
6. 10 εργαζόμενοι με καθεστώς πρακτικής άσκησης σε συμφωνία με ΑΕΙ και Α-ΤΕΙ.
7. Εργαζόμενοι που ο αριθμός τους αυξομειώνεται ανάλογα με το χρόνο, με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, οι οποίοι καλύπτουν ανάγκες σε ανταποδοτικές υπηρεσίες όπως η καθαριότητα, τα τεχνικά έργα, το πράσινο. Οι εργαζόμενοι αυτοί κοστίζουν στο δημότη πολύ λιγότερα χρήματα, από όσο μας κόστιζε το προηγούμενο καθεστώς των εργολαβιών.

Τρίτον, όπως αναφέραμε και στην προηγούμενη απάντησή μας, σε αντίστοιχο ανακριβές δημοσίευμα, έτσι και αυτή τη φορά σας επαναλαμβάνουμε ότι σήμερα ο αριθμός των εργαζομένων στο Δήμο Αμαρουσίου δεν ξεπερνά τους 1.350. Και θέλουμε να σας ξεκαθαρίσουμε στο σημείο αυτό πως η αναφορά που υπάρχει στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου , αφορά τον αριθμό των εργαζομένων που χρειάζεται ο Δήμος για να λειτουργεί. Κι όχι αυτόν που σήμερα απασχολούνται, ο οποίος είναι σημαντικά μικρότερος όπως προκύπτει από τα παραπάνω.  Επίσης πρέπει να κατανοήσετε  ότι είναι άλλο πράγμα η δυνατότητα να συνάψει ο Δήμος μας συγκεκριμένο αριθμό συμβάσεων έργου, κι άλλο πόσες από αυτές τις συμβάσεις τελικά ενεργοποιεί. Και στην περίπτωση αυτή, έχουμε ενεργοποιήσει λιγότερες συμβάσεις από όσες μας έχουν εγκριθεί. Είναι λοιπόν  εντελώς λανθασμένο από την πλευρά σας να αθροίζεται αυτούς τους αριθμούς, γιατί καταλήγετε σε εντελώς λανθασμένα συμπεράσματα.Τέταρτον , ποτέ στο Δήμο Αμαρουσίου δεν έγιναν 400 απολύσεις όπως ψευδώς αναφέρει το δημοσίευμα. Αντίθετα, διασφαλίστηκε το εργασιακό μέλλον εκατοντάδων εργαζομένων που απασχολούνταν στο Δήμο μας μέσω του  Οργανισμού Εργασίας, αφού με ενέργειες της σημερινής διοίκησης τους αναγνωρίστηκαν δικαιώματα εργαζομένων στο δημόσιο τομέα. Δικαιώματα που πριν δεν είχαν. Με βάση τις ανάγκες του Δήμου, κρίθηκαν 105 εργαζόμενοι μας ως πλεονάζων προσωπικό. Και γι’ αυτούς όμως διασφαλίστηκε το εργασιακό τους μέλλον, αφού ήδη οι 55 έχουν μετακινηθεί σε μόνιμες θέσεις στο ΙΚΑ, σε άλλους Δήμους, στο Υπ. Εσωτερικών, κ.α.. Ενώ και για τους υπόλοιπους επίκειται η τακτοποίηση τους σε μόνιμες θέσεις.


Πέμπτον, θεωρούμε ότι πίσω από αυτά τα αναληθή δημοσιεύματα της εφημερίδος σας σε βάρος της σημερινής Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου κρύβονται άλλα συμφέροντα. Συμφέροντα που έχουν να κάνουν με την παράνομη υπαίθρια διαφήμιση. Στην οποία έχει δώσει ισχυρό κτύπημα ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης. Γι’ αυτό ζητάμε να μας εξηγήσετε:


Α) έχει σχέση ο μέχρι πρότινος ( ως το φύλλο της 18ης Απριλίου 2010)  φερόμενος ως εκδότης – διευθυντής της εφημερίδας σας, με εταιρεία εκμετάλλευσης υπαίθριας διαφήμισης, στην οποία εμφανίζεται ως υπεύθυνος κατά το Νόμο; Είναι το ίδιο πρόσωπο;
Β) γιατί μέσα σε μια βδομάδα , και μετά την αποκάλυψη της σχέσης αυτής, «αλλάξατε» εκδότη- διευθυντή και στη θέση του προηγούμενου προσώπου αναφέρεται το όνομα μιας εταιρείας; Λίγο περίεργη δεν είναι αυτή η «βιαστική αλλαγή»; 
Γ) Είναι δυνατόν η ιστορική εφημερίδα ΑΘΗΝΑΙΚΗ, που ιδρύθηκε από τον Εκδότη Ιωάννη Παπαγεωργίου, σήμερα να εμφανίζεται να έχει εκδότη- διευθυντή όχι κάποιο φυσικό πρόσωπο, αλλά μια εταιρεία;

Μετάβαση στο περιεχόμενο