Απάντηση Δήμου Αμαρουσίου στον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε Αμαρουσίου σχετικά με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ευαισθητοποίηση των μαθητών στην Ανακύκλωση

Print Friendly, PDF & Email

Ο Δήμος Αμαρουσίου έχοντας ως προτεραιότητα την εξασφάλιση ενός βιώσιμου και υγιούς περιβάλλοντος προβάλει την ανακύκλωση ως βασική συνιστώσα για την προστασία του. Στο πλαίσιο αυτό υλοποιεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ευαισθητοποίηση των μαθητών των σχολείων του Δήμου Αμαρουσίου προάγοντας την ενεργό συμμετοχή των παιδιών στη βασική αυτή υποχρέωση.

Είναι λυπηρό η αγάπη και ο σεβασμός προς περιβάλλον να γίνεται στόχος  συνδικαλιστικών και μικροπολιτικών αντιλήψεων που αποπροσανατολίζουν και τελικά έχουν ως αποτέλεσμα να χαθεί τόσο το δέντρο όσο και όλο το δάσος.

Καλούμε τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Π.Ε Αμαρουσίου να ασχοληθεί το ίδιο θερμά με τα φλέγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δημόσια Εκπαίδευση και η Εκπαιδευτική Κοινότητα και να μην αντιμετωπίζει με καχυποψία περιβαλλοντικές δράσεις που μόνο όφελος έχουν για την κοινωνία και τους πολίτες.

Ας μην δαιμονοποιείται επιτέλους η ιδιωτική πρωτοβουλία, ας μην λησμονούμε ότι δράσεις όπως αυτή του ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ με συνεργασία του ΣΚΑΙ, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Αρχιεπισκοπής Αθηνών είχε ως αποτέλεσμα την συγκέντρωση χιλιάδων φαρμακευτικών σκευασμάτων για τους ανασφάλιστους συμπολίτες μας.

Όπου ο Δημόσιος Φορέας αδυνατεί, η ιδιωτική πρωτοβουλία ανθρώπων με υψηλό αίσθημα προσφοράς και αλληλεγγύης μπορεί να καλύψει το κενό.

Μετάβαση στο περιεχόμενο