Απάντηση Δήμου Αμαρουσίου σε επιστολή πολίτη στην εφημερίδα ΑΜΑΡΥΣΙΑ

Print Friendly, PDF & Email

Κανένα δέντρο δεν κόβει ο Δήμος Αμαρουσίου χωρίς να τηρούνται οι προβλεπόμενες εκ του Νόμου διαδικασίες


Η προστασία του περιβάλλοντος είναι προτεραιότητα για το Δήμο μας


Με αφορμή την επιστολή κατοίκου της πόλης μας που αφορά στην κοπή δέντρου έξω από το Νέο Βιοκλιματικό Παιδικό Σταθμό της Κοκκινιάς, θα θέλαμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:  • Η ανακατασκευή των πεζοδρομίων γύρω από το νέο παιδικό σταθμό δεν έγινε με σκοπό την εξαπάτηση των κατοίκων όπως ατυχώς αναφέρει ο συμπολίτης μας αλλά στο πλαίσιο της προσπάθειας να διευκολύνουμε την ασφαλή πρόσβαση στο σταθμό των μικρών παιδιών και των συνοδών τους, καθώς και την ασφαλή διέλευση των διερχόμενων κατοίκων της περιοχής. Μόνον ένας κακόπιστος θα χαρακτήριζε μια παρέμβαση όπως η ανακατασκευή πεζοδρομίων, ως προσπάθεια εξαπάτησης.

  • Η κοπή του δένδρου, στο οποίο αναφέρεται ο συμπολίτης μας, έγινε με την έγκριση και την άδεια των αρμόδιων υπηρεσιών(Δασαρχείο – Δ/νση Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής του Δήμου – Δ/νση  Τεχνικής Υπηρεσίας) και με την 292/2013 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

  • Θεωρούμε ότι υποκρύπτει άλλου είδους σκοπιμότητες να προτάσσεται το ζήτημα της κοπής του συγκεκριμένου δέντρου και να υποβαθμίζεται η ουσία, που δεν είναι άλλη ότι παραδόθηκε στις οικογένειες της Κοκκινιάς ένας πρότυπος Βιοκλιματικός Παιδικός Σταθμός στον οποίο θα φιλοξενηθούν δεκάδες παιδιά της περιοχής. Ένας σταθμός με βιοκλιματικά υλικά και στοιχεία, φιλικά στο περιβάλλον, «πράσινη ταράτσα», με συστήματα γεωθερμίας για να καλύπτει τις ανάγκες ψύξης και θέρμανσης του κτιρίου, κλπ. Αν ένας σταθμός αυτού του τύπου δεν αποδεικνύει το ενδιαφέρον του Δήμου για το περιβάλλον, τι άλλο την αποδεικνύει;

  • Επίσης, θεωρούμε τουλάχιστον ατυχή την αναφορά του συμπολίτη μας ότι για το Δήμο μας το πράσινο είναι μόνο λόγια και υποσχέσεις. Ειδικά όταν μιλάμε για το Δήμο Αμαρουσίου και το Δήμαρχο Γιώργο Πατούλη, που τα τελευταία 7 χρόνια μέσα από διάφορες δράσεις έχει φυτέψει πάνω από 70.000 δέντρα. Μάλλον λάθος πρόσωπο και Δήμο επέλεξε ο συμπολίτης μας για να ασκήσει κριτική όσον αφορά την πολιτική πρασίνου.

Για το Δήμο Αμαρουσίου και το Γιώργο Πατούλη, η προστασία του περιβάλλοντος είναι προτεραιότητα, που αναδεικνύεται στην πράξη, με έργα κι όχι με λόγια.

Μετάβαση στο περιεχόμενο