Απάντηση Γραφείο Τύπου: Καμία ανοχή της Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου, σε απαράδεκτες συμπεριφορές σε βάρος εργαζομένων μας

Print Friendly, PDF & Email

Με αφορμή την ανακοίνωση που εξέδωσε το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου , με αφορμή περιστατικό όπου εργολάβος που εκτελεί έργο στην πόλη επιτέθηκε φραστικά σε βάρος εργαζόμενου του Δήμου μας, θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι

Πρώτον , καταδικάζουμε κατηγορηματικά κάθε απρεπή και παράνομη συμπεριφορά σε βάρος των εργαζομένων του Δήμου Αμαρουσίου, από όπου κι αν προέρχεται αυτή. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα και για κανένα λόγο να προπηλακίζει εργαζόμενους μας. Η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου θεωρεί τους εργαζόμενους σύμμαχους στην καθημερινή προσπάθεια που κάνει, για να καταστήσει την πόλη μας ανθρώπινο και φιλικό προάστιο.

Δεύτερον, δεν θα δείξουμε καμία ανοχή σε κανέναν εργολάβο που αναπτύσσει παραβατικές συμπεριφορές. Η ξεκάθαρη αυτή θέση έγινε αμέσως αντιληπτή από τον εργολάβο που δημιούργησε αυτή την απαράδεκτη κατάσταση , όταν η νομική υποστήριξη του Δήμου προσήλθε στο αστυνομικό τμήμα Αμαρουσίου κι απαίτησε να συμμορφωθεί στα όσα προβλέπει η νομοθεσία, όπως τελικά τον υποχρεώσαμε να κάνει. . Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να αυθαιρετεί σε βάρος των συμφερόντων της πόλης και των κατοίκων της , για να εξυπηρετήσει τα προσωπικά του συμφέροντα. Ιδιαίτερα, θα είμαστε ιδιαίτερα αυστηροί στην εφαρμογή των όσων προβλέπει η νομοθεσία σε κάθε ανάλογο περιστατικό, γιατί αυτό επιβάλλουν οι κανόνες της χρηστής Διοίκησης. 

Τρίτον, θεωρούμε ότι το συγκεκριμένο περιστατικό αποτελεί μεμονωμένη περίπτωση . Γι αυτό θεωρούμε αδικαιολόγητη και παρωχημένη την άποψη που εκφράζει η σημερινή πλειοψηφία του Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων περί απομάκρυνσης όλων των εργολάβων από έργα και δραστηριότητες του Δήμου. Οφείλουμε να επιδείξουμε όλοι υπευθυνότητα και σοβαρότητα και να βάλουμε πάνω από οποιαδήποτε ιδεοληψία ή σκοπιμότητα, το συμφέρον του Δήμου και των πολιτών. Η επιστροφή σε παρωχημένα μοντέλα λειτουργίας θα έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της λειτουργίας του Δήμου μας, κι αυτό θα μας βλάψει όλους. Και πρώτους από όλους τους εργαζόμενους μας. 

Μετάβαση στο περιεχόμενο