Απάντηση Αντιδημάρχου Δ/νσης Καθαριότητας & Ανακύκλωσης Δήμου Αμαρουσίου κου Β. Κόκκαλη στο ψήφισμα του Εκπολιτιστικού Συλλόγου « ο Άγιος Κωνσταντίνος»

Print Friendly, PDF & Email

4 αλήθειες για τα ζητήματα της γειτονιάς των Εργατικών Κατοικιών.

Με αφορμή το περιεχόμενο ψηφίσματος που εκδόθηκε από τον Εκπολιτιστικό Πολιτιστικό Σύλλογο ” Ο Άγιος Κωνσταντίνος” της περιοχής των Εργατικών Κατοικιών Αμαρουσίου, η Δημοτική Αρχή του Δήμου Αμαρουσίου επισημαίνει τα παρακάτω:

  1. Η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου διατηρεί διαρκή επαφή με τους Συλλόγους, τους Φορείς και τους κατοίκους της πόλης. Στο πλαίσιο αυτής της τακτικής, παραβρέθηκαν στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μέλη της Διοίκησης του Δήμου, προκειμένου να ακούσουν τις απόψεις των μελών του Συλλόγου και να τους ενημερώσουν απο “πρώτο χέρι” για τα όσα υλοποίησε η προγραμματίζει ο Δήμος στη συγκεκριμένη γειτονιά.
  2. Για τη μη υλοποίηση της παρέμβασης που αφορά την κατασκευή ανελκυστήρων στις πολυκατοικίες που δεν διαθέτουν, όλοι γνωρίζουν ότι αυτή δεν οφείλεται στη βούληση της Δημοτικής Αρχής, η οποία καταρχήν διεκδίκησε κατά το παρελθόν τη χρηματοδότηση του έργου από το Υπουργείο Απασχόλησης. Κι όταν αυτό δεν επετεύχθη, προθυμοποιήθηκε να το υλοποιήσει με πόρους του Δήμου. Όμως ούτε αυτή η λύση κατέστη εφικτή, αφού ο επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου αρνήθηκε να εγκρίνει τη δαπάνη. Όσοι λοιπόν καταλογίζουν ευθύνη στο Δήμο Αμαρουσίου , παρά την αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα, είναι κακόπιστοι και προφανώς υπηρετούν άλλες σκοπιμότητες. 
  3. Το πρόβλημα της στάθμευσης στην περιοχή είναι υπαρκτό και θα είχε αντιμετωπιστεί προς όφελος των κατοίκων της περιοχής, αν δεν είχε καταργηθεί η Δημοτική Αστυνομία με απόφαση του Κεντρικού Κράτους το 2014. Χωρίς Δημοτική Αστυνομία δυστυχώς δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.
  4. Για την καθυστέρηση της οριοθέτησης του ρέματος Σαπφούς αποκλειστικά υπεύθυνη είναι η Περιφέρεια Αττικής και ο αρμόδιος αντι-περιφερειάρχης Βόρειου Τομέα. Η Περιφέρεια Αττικής είναι αυτή που δεν προχώρησε στην εκπόνηση μελέτης, όπως έχει υποχρέωση. Κι όταν την υποχρέωση της αυτή την ανέλαβε ο Δήμος για να επισπευσθεί η επίλυση του προβλήματος υποβάλλοντας τη αναγκαία μελέτη, η Διοίκηση και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας είναι αυτές που καθυστερούν για να προχωρήσει το έργο, προβάλλοντας αδικαιολόγητα προσκόμματα. Επίσης ευθύνη της Περιφέρειας είναι ο καθαρισμός των ρεμάτων και ο ψεκασμός για την αντιμετώπιση των κουνουπιών, υποχρέωση στην οποία είτε δεν ανταποκρίνεται, είτε ανταποκρίνεται με καθυστέρηση και πλημμελώς.

Όλα τα παραπάνω παρουσιάστηκαν με απόλυτη σαφήνεια και ειλικρίνεια στους παρευρισκόμενους στη συνέλευση από τα αιρετά στελέχη της Δημοτικής Αρχής.

Προφανώς όμως οι συντάκτες του ψηφίσματος, παρασυρόμενοι από την προσωπική τους στοίχιση όχι με τα συμφέροντα της γειτονιάς τους,αλλά με τις παραταξιακές τους προτιμήσεις, αγνόησαν εσκεμμένα τις απόψεις της Διοίκησης του Δήμου και παρουσίασαν μέσα από το ψήφισμα μια κατάσταση εντελώς διαφορετική από την πραγματική.

Σε κάθε περίπτωση σεβόμαστε τις απόψεις όλων των συμπολιτών μας, ανεξάρτητα αν διαφωνούμε με κάποιους από αυτούς. Αυτήν την τακτική υπηρετούμε τα 12 χρόνια που ασκούμε την ευθύνη διακυβέρνησης του προαστίου μας.

Το έργο και οι παρεμβάσεις μας στην γειτονιά των Εργατικών Κατοικιών είναι σημαντικό και αναγνωρίζεται όλα αυτά τα χρόνια απο την πλειοψηφία των συμπολιτών – κατοίκων της γειτονιάς, που μαςπου μας στηρίζουν με την εμπιστοσύνη και την ψήφο τους.

Εξακολουθούμε να εργαζόμαστε συστηματικά, με συνέπεια κι ευθύνη, απαντώντας με έργο σε κάθε γειτονιά , στις μικρές αλλά και μεγάλες ανάγκες της τοπικής μας κοινωνίας.

 

Μετάβαση στο περιεχόμενο