Αν ο κ. Σκουρλέτης είχε «τσίπα», θα είχε ήδη παραιτηθεί

Print Friendly, PDF & Email

Το δελτίο τύπου που εξέδωσε ο Υπουργός Εσωτερικών για το θέμα των συμβασιούχων στην καθαριότητα, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά ότι ο κ. Σκουρλέτης είναι ακατάλληλος για το αξίωμα που κατέχει.

Τον κ. Σκουρλέτη τον ενόχλησε ότι η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου «διέρρευσε» νύχτα και δημοσιοποιήθηκε με ανυπόγραφο δημοσίευμα μιας έγκριτης εφημερίδας. Αλλά δεν τον ενοχλεί ότι ο ίδιος υποστήριξε ένα νομοθέτημα, που εξαρχής τον είχαμε ως Κ.Ε.Δ.Ε. προειδοποιήσει ότι είναι αντισυνταγματικό. Αυτός είναι ο σεβασμός που δείχνει στο Σύνταγμα της χώρας;

Ο κ. Σκουρλέτης μιλά για «μια εικαζόμενη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου» για να «θολώσει τα νερά» και να ωραιοποιήσει τη σκληρή για τους συμβασιούχους εργαζόμενους πραγματικότητα. Αν πρόκειται για εικαζόμενη κι όχι για πραγματική απόφαση, γιατί δεν βγαίνει να το πει ευθέως; Έχει αντίθετη πληροφόρηση για την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου; Αν έχει, τον προκαλούμε να μας την πει.

Ο κ. Σκουρλέτης τολμά να μιλά για μικροπολιτικά παιχνίδια, όταν όλοι γνωρίζουμε ότι συγκεκριμένοι υπουργοί της Κυβέρνησης και ο ίδιος προσωπικά προχώρησαν σε ένα νομοθέτημα που δεν είχε ισχυρή νομική και συνταγματική τεκμηρίωση. Κι όχι μόνον έπραξε ανεύθυνα και επιπόλαια, αλλά τόλμησε να απειλήσει με πειθαρχικές κυρώσεις τους Δημάρχους που θα αρνούνταν να εφαρμόσουν μια αντισυνταγματική, όπως αποδεικνύεται, απόφαση. Αντί να ζητήσει συγγνώμη από τους Δημάρχους, ζητά και τα ρέστα;

Τέλος, ο κ. Υπουργός παραδέχεται στην ανακοίνωσή του ότι όλο αυτό το διάστημα εμπαίζονται οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι. Ο ίδιος παραδέχεται ότι   « η κυβέρνηση επεξεργάζεται ήδη σχέδιο νομοθετικής πρωτοβουλίας που θα επιλύει οριστικά το θέμα των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου ή έργου στο δημόσιο τομέα, με απόλυτο σεβασμό τόσο στο Σύνταγμα (το οποίο δεν επιτρέπει τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου) όσο και στην ενωσιακή νομοθεσία (που απαγορεύει την κατάχρηση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, σε περιπτώσεις όπου στην πραγματικότητα εξυπηρετούνται πάγιες και διαρκείς ανάγκες)».  Γιατί δεν μας λέει καθαρά πότε θα είναι έτοιμη αυτή η δήθεν λύση που ετοιμάζει; Κι αν τελικά αναζητά λύση, τότε ποιο σκοπό είχε το νομοθέτημα του προηγούμενου Δεκεμβρίου; Γιατί ταλαιπωρούν τους εργαζόμενους;

Ο κ. Υπουργός έχει πολιτικό θράσος όταν κατηγορεί τους θεσμικούς εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης για ανοίκεια ελαφρότητα κι έλλειμμα θεσμικής ευθύνης. Αυτά τα στοιχεία χαρακτηρίζουν το ίδιο και τα αποτελέσματα της ανικανότητας του, τα πληρώνουν οι εργαζόμενοι στους Δήμους και οι τοπικές μας κοινωνίες.

Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, αν ο κ Σκουρλέτης είχε λίγη τσίπα, θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί.

Από την ανακοίνωση που εξέδωσε, φαίνεται όμως ότι δεν έχει. Ο Πρωθυπουργός πρέπει άμεσα να τον απαλλάξει από τα καθήκοντά του.

Επισυνάπτεται το σημείωμα του Νομικού Συμβούλου της ΚΕΔΕ Πάνου Ζυγούρη

Στο σχετικό σημείωμα περιέχει τις αιτιάσεις του πρώτου κλιμακίου του Α’ Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου όπως διατυπώνονται στα πρακτικά και εισήχθησαν στην Ολομέλεια.

Όπως φαίνεται από το σχετικό σημείωμα η Ολομέλεια έκανε αποδεκτές τις σχετικές αιτιάσεις προκειμένου να λάβει τη τελική της απόφαση.

 

Σχετικά αρχεία


Μετάβαση στο περιεχόμενο