Αντιφυματικός εμβολιασμός των μαθητών στα Δημόσια και Ιδιωτικά Δημοτικά Σχολεία, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη

Print Friendly, PDF & Email|download file .jpg 112Kb|


Ο Δήμος Αμαρουσίου δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στην πρόληψη και  στην θωράκιση της υγείας των παιδιών προχώρησε με δική του πρωτοβουλία  και εφέτος στον αντιφυματικό εμβολιασμό BCG, μετά από έλεγχο με δερμοαντίδραση Mantoux σε όλους τους μαθητές της Α΄ και Στ’ τάξης των Δημόσιων Δημοτικών Σχολείων της πόλης. Συνολικά έγιναν 434 mantoux και 361 εμβόλια BCG.  
Παράλληλα, επεκτείνει  και εφέτος το πρόγραμμα των εμβολιασμών και στους μαθητές των ιδιωτικών σχολείων του Αμαρουσίου, κατόπιν έγκρισης των γονέων.


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης του εμβολιασμού στα Δημόσια Σχολεία σημειώνει:
‘Με δεδομένη τη σπουδαιότητα που έχει η πρόληψη στη διατήρηση και προαγωγή της υγείας των πολιτών, ο Δήμος Αμαρουσίου αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και υλοποιεί προγράμματα που αφορούν αφενός στην ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα πρόληψης και αφετέρου στην παροχή υπηρεσιών πρόληψης, αξιοποιώντας τις δομές που διαθέτει ο Δήμος μας και με τη σημαντική συμβολή των εθελοντών γιατρών και επισκεπτριών υγείας. Ειδικότερα στα θέματα πρόληψης που αφορούν στα παιδιά με ιδιαίτερη μέριμνα και ευαισθησία λαμβάνουμε πρωτοβουλίες που θωρακίζουν την υγεία τους. Στο πλαίσιο αυτό για τρίτη συνεχόμενη χρονιά μαθητές των Δημοτικών Σχολείων της πόλη μας εμβολιάζονται κατά της φυματίωσης. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους εθελοντές του Δήμου μας για τη σημαντική προσφορά τους στην προσπάθεια μας να προσφέρουμε στους πολίτες μία καλύτερη ποιότητα ζωής’.                        


Στον εμβολιασμό προσφέρουν τις υπηρεσίες τους οι εθελοντές του Δημοτικού Πολυιατρείου Αμαρουσίου Παιδίατροι  Ελένη Μελιάδου, Αντώνης  Θεοδωρακόπουλος, Αναστασία Φλόκου, οι Πνευμονολόγοι Βασίλειος Τσούτσος, Αννέζα  Ρούσσου. Επίσης οι επισκέπτριες Υγείας Μάγια Μαρκοπούλου και Ευαγγελία Παπαγιάννη.
Την επίβλεψη του προγράμματος έχει ο Υπεύθυνος για θέματα Οργάνωσης και Λειτουργίας του Πολυιατρείου, Αντώνης Παρτσινέβελος, χειρουργός ορθοπαιδικός.


Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα το Υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιό του καλεί τα παιδιά να εμβολιαστούν κατά της φυματίωσης, καθώς θεωρεί απαραίτητο τον εμβολιασμό. 


Το πρόγραμμα των εμβολιασμών στα ιδιωτικά σχολεία της πόλης έχει ως εξής :


Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ
Τρίτη 01//03/11 δερμοαντίδραση mantoux
Πέμπτη 03/03/11 αντιφ.εμβολιασμός  ΒCG


ΕΡΑΣΜΕΙΟΣ
ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ
Π.ΒΟΣΣΟΥ Α.Ε.
Τρίτη 08/03/2011 δερμοαντίδραση mantoux
Πέμπτη 10/03/2011 αντιφ. εμβολιασμός  BCG


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΔΟΥΚΑ Α.Ε.
Τετάρτη 09/03/11 δερμοαντίδραση mantoux.
Παρασκευή 11/03/11 αντιφ.εμβολιασμός  BCG.

Μετάβαση στο περιεχόμενο