Αντιπροσωπεία της Αγκόλα επισκέφθηκε το Δήμο Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τη Δήμαρχο της Baia Farta Mrs Maria Joao, κατά την επίσκεψη της αντιπροσωπείας της Αγκόλα στο Δήμο Αμαρουσίου.
|download file .jpg 138Kb|


Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου προσέφερε στη Δήμαρχο της Baia Farta το ιστορικό λεύκωμα της πόλης του Αμαρουσίου. Στην αντιπροσωπεία της Αγκόλα συμμετείχαν επίσης  o Ακόλουθος Τύπου της Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Αγκόλα Mr Higino Piedade και η ιδιαιτέρα του Πρέσβη της Δημοκρατίας της Αγκόλα στην Ελλάδα Mrs Amelia Vilinga.
|download file .jpg 144Kb|


Την παροχή τεχνογνωσίας και συμβουλευτικής υποστήριξης
σε θέματα αστικής ανάπλασης και ανακύκλωσης συζήτησαν ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης με τη Δήμαρχο του  Βaia Farta και τον Ακόλουθο Τύπου της Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Αγκόλα


Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Αγκόλα είχε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, η οποία επισκέφθηκε το Δήμο Αμαρουσίου με σκοπό την παροχή τεχνογνωσίας και συμβουλευτικής υποστήριξης σε θέματα αστικής ανάπλασης και διαχείρισης στερεών αποβλήτων.

Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν η Δήμαρχος του Βaia Farta Mrs Maria Joao, o Ακόλουθος Τύπου της Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Αγκόλα Mr Higino Piedade και η ιδιαιτέρα του Πρέσβη της Δημοκρατίας της Αγκόλα στην Ελλάδα Mrs Amelia Vilinga.

Κατά τη συνάντηση με τον κ. Πατούλη, η Δήμαρχος της Baia Farta έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον τόσο για τη διοικητική οργάνωση του Δήμου, όσο και για τις πρωτοβουλίες σε δράσεις ανακύκλωσης και τα σχέδια – πιλοτικές εφαρμογές στη διαχείριση στερεών αποβλήτων. Εξέφρασε επίσης ενδιαφέρον για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και παροχής συμβουλευτικής υποστήριξης από το Δήμο σε θέματα διαμόρφωσης ανάπλασης ανοικτών κοινόχρηστων χώρων και στη δημιουργία “πράσινων ζωνών”  στην πόλη της Baia Farta.

Τόσο ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, όσο και η Δήμαρχος της Baia Farta εξέφρασαν ενδιαφέρον στην ανάπτυξη συνεργασίας των δύο μερών που ενδεχομένως  θα μπορούσε να οδηγήσει στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας σε συγκεκριμένους τομείς.

Ο Ακόλουθος τύπου της Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Αγκόλα στη Ελλάδα μετέφερε τη θετική στάση της πρεσβείας απέναντι στο ενδεχόμενο μια συμφωνίας συνεργασίας προς τη Baia Farta.

Στους συμμετέχοντες στην αντιπροσωπεία της Αγκόλα έγιναν δύο παρουσιάσεις:
Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Μιχάλης Χρηστάκης παρουσίασε το θέμα των  αστικών αναπλάσεων και ιδιαίτερα μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ ο υπεύθυνος του Οργανισμού Περιβάλλοντος Παντελής Τσιτσιμπάσης μίλησε για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων και τις πρωτοβουλίες ανακύκλωσης που αναλαμβάνει ο Δήμος Αμαρουσίου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο