Αντιμετώπιση της Πυτιοκάμπης των πεύκων με βιολογικά μέσα στο Δήμο Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει ο Δήμος Αμαρουσίου για τη διατήρηση του αστικού πρασίνου και την προστασία της υγείας των πολιτών από παθογόνα έντομα (δερματολογικά, αλλεργίες κ.α. ) προβαίνει στο αμέσως επόμενο διάστημα στο ψεκασμό των πεύκων για την βιολογική  αντιμετώπιση της Πυτιοκάμπης.

Οι ψεκασμοί που θα ξεκινήσουν την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015 και θα διαρκέσουν έως τα μέσα Νοεμβρίου 2015 με πιθανότητα παράτασης  εάν οι καιρικές συνθήκες είναι δυσμενείς (βροχή, άνεμος), θα πραγματοποιηθούν στα σχολεία που υπάρχουν πεύκα, στο άλσος Μιμικόπουλου, στη Νέα Λέσβο, στα πάρκα, κ.α. 

Για την ασφάλεια της υγείας των πολιτών θα χρησιμοποιηθούν βιολογικά μέσα για τους ψεκασμούς, ενώ θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας εργαζομένων και περιοίκων.

Τον ερχόμενο Μάρτιο πρόκειται να γίνει η αφαίρεση των φωλέων της κάμπιας εάν αυτές εμφανιστούν.

Μετάβαση στο περιεχόμενο