Ανοικτή συζήτηση με θέμα: «Η υγεία της ψυχής στην πόλη μας» διοργανώνει ο Δήμος Αμαρουσίου και το Κέντρο Ψυχοκοινωνικών Παρεμβάσεων στην κοινότητα «Franco Basaglia” Ε.Π.Α.Ψ.Υ.

Print Friendly, PDF & Email

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη, ο Οργανισμός Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου σε συνεργασία με το Κέντρο Ψυχοκοινωνικών Παρεμβάσεων στην κοινότητα «Franco Basaglia” Ε.Π.Α.Ψ.Υ. διοργανώνει εκδήλωση – ανοικτή συζήτηση με θέμα: « Η υγεία της ψυχής στην πόλη μας»

Η ημερίδα που έχει τη μορφή ανοικτού διαλόγου με την κοινότητα θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 18  Μαΐου 2015 και ώρα 18:30, στο   Δημαρχείο Αμαρουσίου (Βασ. Σοφίας 9 & Δ. Μόσχα).  

Στο μήνυμα του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης σημειώνει:
« Έχει διαπιστωθεί ότι μία από τις δυσμενείς επιπτώσεις της ανθρωπιστικής κρίσης είναι και η ραγδαία αύξηση των νεαρών ατόμων που αντιμετωπίζουν ψυχικά νοσήματα και ζητούν θεραπευτική υποστήριξη. Κρίνοντας ως αναγκαία την εκπαίδευση των γονιών, οι οποίοι ζητούν βοήθεια και ψυχοκοινωνική υποστήριξη τόσο για τους ίδιους, όσο και για τα παιδιά τους, ιδιαίτερα μάλιστα για εκείνα που βρίσκονται στη εφηβεία, αναλάβαμε την πρωτοβουλία  για τη διενέργεια ενός ανοικτού διαλόγου με την κοινότητα, προκειμένου οι συμμετέχοντες να έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους ειδικούς επιστήμονες της ψυχικής υγείας, να λάβουν έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση, έχοντας παράλληλα τη δυνατότητα να  εκφράσουν τους προβληματισμούς στους ειδικούς.
  Για εμάς αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα η πρόληψη και η διατήρηση της σωματικής και ψυχικής υγείας των συμπολιτών μας και ο περιορισμός έως και η εξάλειψη των επιπτώσεων από την κρίση .»         
                   

Οι θεματικές ενότητες της ανοικτής συζήτησης που διοργανώνει ο ΟΚΟΙΠΑΔΑ, με Πρόεδρο την κα Ελένη Λέκκα Καλαντζάκη και το Κέντρο Ψυχοκοινωνικών Παρεμβάσεων στην κοινότητα «Franco Basaglia” Ε.Π.Α.Ψ.Υ.  είναι οι εξής: 

  • Εισαγωγή στην Ψυχική Υγεία: Μύθοι και αλήθειες
  • Στίγμα και κοινωνικός αποκλεισμός
  • Κατάθλιψη σε παιδιά και Εφήβους
  • Υπηρεσίες Κέντρου Ψυχοκοινωνικών Παρεμβάσεων στην Κοινότητα “Franco Basaglia” στο Μαρούσι
  • Συζήτηση με το κοινό

Ομιλητές στην εκδήλωση είναι : 

  • Αντώνης Χατζημανώλης, Ψυχίατρος Κέντρου Ψυχοκοινωνικών παρεμβάσεων “Franco Basaglia”
  •  Φώτης Βασιλόπουλος, Ψυχολόγος , εργαζόμενος ΚοιΣΠΕ Ηλιοτρόπιο, συνεργάτης του Κέντρου Ημέρας
  • Φωτεινή Ιωαννίδου, Ψυχολόγος, Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης, Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.

Αλέξης Κροκιδάς, Κοινωνικός Λειτουργός, Επιστημονικά Υπεύθυνος Κέντρου Ψυχοκοινωνικών Παρεμβάσεων στην Κοινότητα 

 

Σχετικά αρχεία


Μετάβαση στο περιεχόμενο