Ανθρωπιστική βοήθεια στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων με πρωτοβουλία του Προέδρου της ΚΕΔΕ

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση με πράξεις παραμένει στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη»

 

Σημαντική ποσότητα ρουχισμού και κλινοσκεπασμάτων παραδόθηκε από αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ). 

Η ανθρωπιστική βοήθεια είναι αποτέλεσμα της πρωτοβουλίας του Προέδρου της ΚΕΔΕ – Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη και της συνεργασίας που αναπτύχθηκε με τη Πρόεδρο του  P.I.O. (PHILANTROPY INTERNATIONAL ORGANIZATION – ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΑ ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ) Έφη Παπαστύλου.

Η ανθρωπιστική βοήθεια, η οποία προέρχεται από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, περιλαμβάνει μεταξύ άλλων 450 μπουφάν και 300 κουβέρτες.

Με αφορμή τη σχετική πρωτοβουλία, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης υπογράμμισε ότι  «η Τοπική Αυτοδιοίκηση με πράξεις παραμένει στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη».

«Μέλημά μας και βασική προτεραιότητα είναι να υλοποιούμε δράσεις ζωτικής σημασίας για την διασφάλιση της αξιοπρεπούς διαβίωσης όλων των συνανθρώπων μας.

Ως ΚΕΔΕ είμαστε ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σε θέματα κοινωνικής πολιτικής και τέτοιου είδους ενέργειες μας δίνουν δύναμη προκειμένου να διασφαλίζουμε την κοινωνική συνοχή.  

Σας ευχαριστούμε όλους από καρδιάς για την ανθρωπιστική βοήθεια και την στήριξη στο έργο μας»

Στη συνέχεια αφού ευχαρίστησε την Πρόεδρο της P.I.O. για τη συνεργασία έκανε γνωστό ότι αυτή θα συνεχιστεί και στο μέλλον με βασικό γνώμονα τη συγκέντρωση επιπλέον ανθρωπιστικής βοήθειας.

Η κ. Έφη  Παπαστύλου από την πλευρά της, αφού συνεχάρη τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ για το κοινωνικό του έργο, εξέφρασε την ικανοποίηση της για την ευκαιρία που δόθηκε στον φιλανθρωπικό οργανισμό P.I.O. (ο οποίος τελεί υπό την εποπτεία του ΟΗΕ), να στηρίξουν όσους αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα.

Τον  Πρόεδρο της ΚΕΔΕ κατά τη διαδικασία της παράδοσης του υλικού  εκπροσώπησε ο κ. Νίκος  Χιωτάκης,  μέλος του Δ.Σ της ΚΕΔΕ και Πρόεδρος της  Π.Ε.Τ.Α (Πληροφορική Εκπαίδευση Τοπικής Ανάπτυξης ).

Αφού μετέφερε τους θερμούς χαιρετισμούς του κ.Πατούλη, ο όποιος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων δεν μπόρεσε να παρευρεθεί, δήλωσε ότι: «με ιδιαίτερη ικανοποίηση, μετά από συντονισμένες προσπάθειες, παραλάβαμε αυτό το σημαντικό υλικό ανθρωπιστικής βοήθειας, το οποίο το διαθέσαμε άμεσα για την κάλυψη βασικών αναγκών των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Η πραγματοποίηση της παροχής ειδών πρώτης ανάγκης θα ανακουφίσει και θα δώσει ελπίδα και αισιοδοξία σε όσους περνάνε δύσκολα». 

Tην ανθρωπιστική βοήθεια παρέλαβε η πρόεδρος του ΚΥΑΔΑ κα Ελένη Κατσούλη, η οποία μαζί με τον Πρόεδρο της 3ης Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Αθηναίων κ. Γεώργιο Μωραϊτάκη, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ.

Να σημειωθεί τέλος ότι για τη μεταφορά της ανθρωπιστικής βοήθειας στο ΚΥΑΔΑ καθοριστική ήταν η συνδρομή του Αντιδημάρχου Καθαριότητας, Τεχνικών Υπηρεσιών και συνεργειών του Δήμου Αμαρουσίου κ. Βασίλη Κόκκαλη και υπαλλήλων των εξωτερικών συνεργειών του Δήμου.

 

 

Σχετικά αρχείαΑνθρωπιστική βοήθεια στο Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων με πρωτοβουλία του Προέδρου της ΚΕΔΕ

Μετάβαση στο περιεχόμενο