Ανθρωπιστική βοήθεια από εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Κρήτης προς τους πρόσφυγες

Print Friendly, PDF & Email

Γ.Πατούλης: «Η Τοπική Αυτοδιοίκηση παραμένει στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας που γίνεται για την ανακούφιση των προσφύγων»

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ.Πατούλης επισκέφθηκε το πρωί το Κέντρο Διαχείρισης αποθήκευσης και εφοδιασμού σημείων διαμονής προσφύγων της Περιφέρειας Αττικής, όπου υποδέχθηκε μαζί με την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου, εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Κρήτης που συνόδευσαν φορτία ειδών για τους πρόσφυγες. Παρών ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Τομέα, Χρήστος Καπάταης.

Συγκεκριμένα το Κέντρο Logistics της Περιφέρειας Αττικής επισκέφθηκαν, προκειμένου να παραδώσουν τα είδη πρώτης ανάγκης, ο Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης και δήμαρχος Ηρακλείου Β. Λαμπρινός, οι δήμαρχοι: Αρχανών-Aστερουσίου Μ. Κοκοσάλης, Μινώα-Πεδιάδος Ζ. Καλογεράκης, Βιάννου Π. Μπαριτάκης, Οροπεδίου Λασιθίου Γ. Στεφανάκης, ο Αντιδήμαρχος Ανωγείων Β. Σμπόκος, ο δημοτικός σύμβουλος Χερσονήσου και μέλος του Δ.Σ της ΚΕΔΕ Απ.Λουλουδάκης, δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και δύο εκπρόσωποι από το Παγκρήτιο Συντονιστικό Δίκτυο για τους πρόσφυγες.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Για άλλη μία φορά ο λαός της Κρήτης έδειξε έμπρακτα την ανθρωπιά και την αλληλεγγύη του σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που δοκιμάζονται με τον πιο σκληρό τρόπο.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση παραμένει στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας που γίνεται για την ανακούφιση των προσφύγων και αποδεικνύει καθημερινά την πολύτιμη συμβολή της στη διαχείριση αυτού του τόσο σοβαρού ζητήματος.

Είναι πλέον κοινή πεποίθηση πως αποτελεσματικές λύσεις μπορούν να βρεθούν μόνο μέσα από συμπράξεις των δήμων, των τοπικών κοινωνιών και των εθελοντικών οργανώσεων με την κεντρική κυβέρνηση.

Μπροστά σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση, η Αυτοδιοίκηση Α΄ Βαθμού θα βοηθήσει στην ανθρωπιστική πάνω από όλα διαχείριση του προβλήματος. Θα κάνουμε ότι μπορούμε σε αυτό το επίπεδο και θα παραμείνουμε στο πλευρό των προσφύγων για όσο χρειαστεί».

 

Σχετικά αρχείαΣτιγμιότυπο 1 από την υποδοχή εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Κρήτης


Στιγμιότυπο 2 από την υποδοχή εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Κρήτης

Μετάβαση στο περιεχόμενο