Ανεξάρτητα της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να δοθούν νόμιμες κι ασφαλείς λύσεις στο θέμα των συμβασιούχων

Print Friendly, PDF & Email

Μας προξενεί καταρχήν κατάπληξη το γεγονός ότι ενώ μέχρι χθες, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών απειλούσε τους Δημάρχους που δε θα εφάρμοζαν τη ρύθμιση για τους συμβασιούχους με κυρώσεις, σήμερα για το συγκεκριμένο ζήτημα τοποθετείται η Κυβέρνηση με non paper από το Μέγαρο Μαξίμου κι όχι από το Υπουργείο.

Σε κάθε περίπτωση επειδή ο κόμπος έφτασε στο χτένι, οφείλουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να επιδείξουν υπευθυνότητα και να προχωρήσουν, με σεβασμό στο Σύνταγμα της χώρας, σε κάθε αναγκαία ενέργεια προκειμένου:

1. Να διασφαλιστεί η καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζομένων με νόμιμο τρόπο.

2. Να παραταθούν με νόμιμο τρόπο κι ως τη λήξη τους όλες οι συμβάσεις, προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν οι Δήμοι προβλήματα στη λειτουργία τους, ιδιαίτερα τώρα που ξεκινά η τουριστική περίοδος.

3. Να διασφαλιστεί ότι δεν θα καταλογιστούν στους Δημάρχους τα ποσά που έχουν καταβληθεί ως δεδουλευμένα στους εργαζόμενους.

Όταν θα καθαρογραφεί η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τα νέα δεδομένα που θα δημιουργήσει. Δεν πρέπει οι Δήμοι να επιβαρυνθούν και με άλλα προβλήματα στην καθημερινή τους λειτουργία. Αρκετά έχουν επιβαρυνθεί όλα αυτά τα χρόνια.

Μετάβαση στο περιεχόμενο