Αναλυτική παρουσίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου των ώριμων μελετών για την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης και λοιπά έργα υποδομής

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: «Διεκδικούμε αυτά που δικαιούμαστε για την πόλη μας. Η Περιφέρεια Αττικής είναι καιρός να αναλάβει τις ευθύνες της απέναντι τους Μαρουσιώτες»
 

Συζήτηση για την αναλυτική παρουσίαση όλων των ώριμων μελετών για αντιπλημμυρικά έργα στο Μαρούσι, που έχει εκπονήσει ο Δήμος, έχουν κατατεθεί στην Περιφέρεια Αττικής και απαιτούν άμεσης χρηματοδότησης, πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου σε μια επίσημη ενημέρωση των ενεργειών που έχουν γίνει από μέρους της Διοίκησης στην κατεύθυνση της αντιπλημμυρικής θωράκισης της πόλης.

Στη διάρκεια της συζήτησης που πραγματοποιήθηκε παρουσία στελεχών από την Τεχνική Υπηρεσία και την Πολεοδομία του Δήμου, παρουσιάστηκαν όλες οι μελέτες που έχει εκπονήσει ο Δήμος με ίδιους πόρους για την απορροή των ομβρίων και αφορούν στο σύνολο των πολεοδομικών του ενοτήτων.

Σεβόμενος τις προεκλογικές του δεσμεύσεις απέναντι στους πολίτες για αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης, η Διοίκηση ανέδειξε ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου την απόφαση να προχωρήσει με χρηματοδότηση του Δήμου στην εκπόνηση των απαραίτητων μελετών προκειμένου να διευκολύνει και να επισπεύσει τις διαδικασίες για την ταχύτερη εξασφάλιση των απαιτούμενων κονδυλίων από την Περιφέρεια και την επιτάχυνση της κατασκευής των έργων.

Αναλυτικά παρουσιάστηκαν τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στις πολεοδομικές ενότητες της Νέας Λέσβου, του Στούντιο Άλφα και του Ψαλιδίου. Όσον αφορά στα αντιπλημμυρικά έργα στις πολεοδομικές ενότητες Σωρού και Κοκκινιάς, της κατασκευής του κεντρικού αρωγού ομβρίων στην περιοχή των Αναβρύτων, και του δικτύου αγωγών ομβρίων διευκρινίστηκε ότι την κατασκευή τους έχει αναλάβει η Περιφέρεια Αττικής και μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει.

Επίσης, παρουσιάστηκαν και τα υπόλοιπα έργα για τα οποία ο Δήμος Αμαρουσίου έχει καταθέσει ώριμες μελέτες στην Περιφέρεια και για τα οποία εκκρεμεί η χρηματοδότηση, και συγκεκριμένα αφορούν στα έργα κατασκευής: α) απορροής ομβρίων υδάτων στο Νέο Τέρμα, στην Αγία Φιλοθέη και στον Παράδεισο, β) αγωγών ομβρίων υδάτων στο Κέντρο Αμαρουσίου και στο Νέο Μαρούσι, γ) αντιπλημμυρικών έργων στον Άγιο Νικόλαο,

Αναφορικά με την οριστική μελέτη των έργων διευθέτησης του ρέματος Σαπφούς, μετά την ολοκλήρωση της οριοθέτησής του με χρηματοδοτούμενες μελέτες του Δήμου, και την κατάθεση από τις αρχές Δεκεμβρίου 2017 των απαιτούμενων συμπληρωματικών στοιχείων, βρίσκεται στο στάδιο της έγκρισης και χρηματοδότησης από την Περιφέρεια Αττικής.

Στη διάρκεια της συζήτησης έγινε εκτενής αναφορά στα έργα που έχει αναλάβει ο Δήμος, τα οποία έχει προχωρήσει και ήδη κατασκευάζονται, καλώντας, παράλληλα, την Περιφέρεια να πράξει από μέρους της αυτά που οφείλει. Ιδιαίτερη μνεία έγινε και στα υπόλοιπα σημαντικά έργα – κατασκευή γηπέδου ποδοσφαίρου, βιοκλιματικού βρεφονηπιακού σταθμού στο Ψαλίδι, πεζογέφυρας, ασφαλτοστρώσεις, ανακατασκευή πεζοδρομίων και βελτίωση προσβασιμότητας- για τα οποία ζητήθηκε άμεσα να προχωρήσει η χρηματοδότησή τους.

Με την ευκαιρία της αναλυτικής παρουσίασης των έργων αντιπλημμυρικής θωράκισης στο Μαρούσι, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «Πλέον η Περιφέρεια δεν έχει καμία δικαιολογία. Οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της, να σεβαστεί τα χρήματα του Μαρουσιώτικου λαού και να προχωρήσει άμεσα στη χρηματοδότηση του συνόλου των μελετών που της έχει υποβάλει ο Δήμος. Θα πρέπει να γνωρίζει ότι πλέον δεν είναι έκθετη μόνο στα μάτια των Μαρουσιωτών αλλά η στάση της επισύρει αστικές και ποινικές ευθύνες ενώπιον των δημόσιων Αρχών και οργάνων. Ως Διοίκηση δεν πράττουμε παρά το αυτονόητο. Επαγρυπνούμε και διεκδικούμε για την πόλη και τους πολίτες μας αυτά που δικαιούμαστε. Με αποφασιστικότητα, συνέπεια στις προεκλογικές μας δεσμεύσεις και αίσθημα ευθύνης απέναντι στους δημότες μας, υλοποιούμε το πρόγραμμά μας για μία πόλη σύγχρονη, λειτουργική, ασφαλή».

 

Σχετικά αρχείαΑναλυτική παρουσίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου των ώριμων μελετών για την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης και λοιπά έργα υποδομής_1

Μετάβαση στο περιεχόμενο