Ανακοινώθηκαν τα τμήματα σχολείων του Δήμου Αμαρουσίου που πρώτευσαν στις «Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης για μαθητές»

Print Friendly, PDF & Email
 


Με μεγάλη επιτυχία και με την ανακοίνωση των νικητών ολοκληρώθηκε ο Διαγωνισμός «Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης για μαθητές» στο Δήμο Αμαρουσίου. Νικητές βάσει του αριθμού των συσκευασιών που ανακύκλωσαν οι μαθητές των σχολείων, όπως ανακοινώθηκε από το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών «Ανταποδοτική Ανακύκλωση αναδείχθηκαν:


1ος νικητής
Τμήμα Α2, 2ου Γυμνασίου Αμαρουσίου με 5.758 συσκευασίες.
Δώρο – Έπαθλο: Ένα ποδήλατο σε κάθε μαθητή


2ος νικητής
Τμήμα ΣΤ2, 1ου Δημοτικού Αμαρουσίου με 2.667 συσκευασίες
Δώρο – Έπαθλο: Ένα MP4 music player σε κάθε μαθητή


3ος νικητής
Τμήμα Α2, 5ου Λυκείου Αμαρουσίου με 1.639 συσκευασίες
Δώρο – Έπαθλο: Ένα MP3 music player για κάθε μαθητή


Ο Δήμος Αμαρουσίου και φέτος στήριξε με ενθουσιασμό την πρωτοβουλία και κινητοποίησε όλους τους πολίτες, ενθαρρύνοντας τη δυναμική συμμετοχή των μαθητών. Συγχαίρει τα παιδιά, τις οικογένειες και τους εκπαιδευτικούς που αγκάλιασαν τη δράση μεταφέροντας το μήνυμα ότι όλοι μαζί και ο καθένας ξεχωριστά οφείλουμε να κάνουμε την ανακύκλωση «στάση ζωής» για ένα καλύτερο αύριο.


Η απονομή των δώρων στους μαθητές των σχολικών τμημάτων που πρώτευσαν στο Δήμου Αμαρουσίου θα γίνει μετά τις εορτές του Πάσχα σε ειδική τελετή, η ημερομηνία της οποίας θα γνωστοποιηθεί με επόμενη ανακοίνωση.


Τις Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης διοργάνωσε πανελλαδικά το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών «Ανταποδοτική Ανακύκλωση» σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.


Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, από τις αρχές Μαρτίου και μέχρι τις 19 Απριλίου 2013 οι μαθητές των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης, συμμετέχοντας σε αυτόν τον πρωτότυπο διαγωνισμό, επιδόθηκαν στην ανακύκλωση διαφόρων ειδών συσκευασιών -μεταλλικών, πλαστικών και γυάλινων- στα ολοκληρωμένα κέντρα ανταποδοτικής ανακύκλωσης.


Συνολικά στις φετινές Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης συμμετείχαν 2.224 σχολικές μονάδες από 19 Δήμους σε όλη την Ελλάδα. Το μήνυμα για ανακύκλωση ταξίδεψε σε όλη την Ελλάδα, κάλεσμα και προτροπή σε μαθητές, δασκάλους και γονείς, για ένα καθαρότερο μέλλον.


Αντιπροσωπεία μαθητών των πρωτευσάντων τμημάτων από όλη τη χώρα θα παρευρεθεί, επίσης, στη μεγάλη καταληκτική τελετή απονομής που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο της Ακρόπολης με τη συμμετοχή Δημάρχων και επισήμων.


 


 


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο