Ακριτικό Οδοιπορικό Υγείας 4η Φάση:Κυπρίνος– Μεταξάδες – Λάβαρα Έβρου

Print Friendly, PDF & Email

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών με τη ΜΚΟ της «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών ξεκινούν, μέσα από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, τον 4ο κύκλο του Ακριτικού Οδοιπορικού Υγείας σε παραμεθόριες περιοχές των Δήμων Ορεστιάδας, Διδυμοτείχου και Σουφλίου του Έβρου.

Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου, δεύτερου και τρίτου κύκλου από τη Γαύδο, τη Χάλκη, τη Σύμη, τη Νίσυρο, ως το Αγαθονήσι, τους Λειψούς, τους Αρκιούς, την Ανάφη, την Κάσο και την ορεινή Κάρπαθο, καθώς και την ίδρυση Παραρτήματος του Ιατρείου στο Καστελόριζο, οι δύο φορείς προβαίνουν στη στήριξη των κατοίκων του ορεινού Έβρου, προμηθεύοντας τις κοινωνικές Υπηρεσίες των τοπικών κοινωνιών και τα Αγροτικά Ιατρεία με φαρμακευτικό υλικό και αναλώσιμο υγειονομικό υλικό και παράλληλα καταγράφοντας τα προβλήματα και τις υγειονομικές ανάγκες στον Κυπρίνο Ορεστιάδας, στους Μεταξάδες Διδυμοτείχου και στα Λάβαρα Σουφλίου.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, οι δύο φορείς προβαίνουν σε ένα Ακριτικό Οδοιπορικό Υγείας από το νοτιότερο ως το βορειότερο άκρο μιας ξεχασμένης Ελλάδας, δημιουργώντας ένα δίκτυο ιατρικής και κοινωνικής στήριξης στους ακρίτες της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας: από το νοτιοανατολικότερο άκρο της Ευρώπης, το Καστελόριζο, την απομακρυσμένη Γαύδο, την ακριτική ζώνη Χάλκης, Νισύρου, Σύμης, Κάσου, Καρπάθου, Ανάφης, Λειψών, Αρκιών, Αγαθονησίου, ως τον άξονα των ορεινών περιοχών της Θράκης.

O Δήμαρχος Αμαρουσίου, και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων- Προαγωγή της Υγείας κος Γιώργος Πατούλης και ο Γεν. Διευθυντής της Μ.Κ.Ο.«ΑΠΟΣΤΟΛΗ» Κωνσταντίνος Δήμτσας, με την ευκαιρία της υλοποίησης της 4ης φάσης του Ακριτικού Οδοιπορικού Υγείας σημειώνουν:

«Αγκαλιάζουμε τους ακρίτες της άγονης Ελλάδας, υιοθετούμε τα προβλήματα τους, και βοηθούμε όπως και όσο μπορούμε: εξοπλίζουμε τα Αγροτικά Ιατρεία και τις Κοινωνικές Υπηρεσίες των τοπικών κοινωνιών με φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό, υιοθετούμε τα προβλήματα τους μα και τις προσδοκίες τους, καταγράφουμε τις ανάγκες τους και οικοδομούμε μία γέφυρα αλληλεγγύης σε μια ξεχασμένη Ελλάδα. Ενώνουμε τα χέρια και μαζί προχωράμε. Όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε εκεί  που το κράτος δε μπορεί. Ενωμένοι, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ο Ιατρικός Κόσμος και η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε μια κοινή προσπάθεια, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και μαζί προχωράμε. Με συνέχεια και συνέπεια. Με στόχο τον κάθε ασθενή, τον κάθε κάτοικο της Ελλάδας, σε όσο δύσβατο μέρος κι αν βρίσκεται».


 

Μετάβαση στο περιεχόμενο