Ακριτικό Οδοιπορικό Υγείας 3η Φάση: Ανάφη – Κάρπαθος – Κάσος

Print Friendly, PDF & Email

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ) κος Γιώργος Πατούλης σε συνεργασία με την Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών μέσω της ΜΚΟ “ΑΠΟΣΤΟΛΗ”, ξεκινούν μέσα από το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, τον τρίτο κύκλο του Ακριτικού Οδοιπορικού Υγείας σε άγονες και παραμεθόριες περιοχές της νησιωτικής Ελλάδας.
Μετά την ολοκλήρωση του πρώτο κύκλου και δεύτερου κύκλου από τη Γαύδο, τη Χάλκη, τη Σύμη, τη Νίσυρο, ως το Αγαθονήσι, τους Λειψούς, τους Αρκιούς και την ίδρυση Παραρτήματος του Ιατρείου στο Καστελόριζο, οι δύο φορείς προβαίνουν στη στήριξη των κατοίκων της Ανάφης, της Κάσου και της ορεινής Καρπάθου, προμηθεύοντας τις κοινωνικές Υπηρεσίες των τοπικών κοινωνιών και τα Αγροτικά Ιατρεία με φαρμακευτικό υλικό και αναλώσιμο υγειονομικό υλικό και παράλληλα καταγράφοντας τα προβλήματα και τις υγειονομικές ανάγκες στους κατά τόπους πληθυσμούς.
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, οι δύο φορείς προβαίνουν σε ένα Ακριτικό Οδοιπορικό Υγείας από το νοτιότερο ως το βορειότερο άκρο μιας ξεχασμένης Ελλάδας, δημιουργώντας ένα δίκτυο ιατρικής και κοινωνικής στήριξης στους ακρίτες της νησιωτικής και ηπειρωτικής Ελλάδας: από το νοτιοανατολικότερο άκρο της Ευρώπης, το Καστελόριζο την απομακρυσμένη Γαύδο, την ακριτική ζώνη Χάλκης, Νισύρου, Σύμης, Ψέριμου, Κάσου, Καρπάθου, Ανάφης, Λειψών, Αρκιών, Αγαθονησίου, ως τον άξονα των ορεινών χωριών της Θράκης τον Ιούλιο 2012.

Στο μήνυμά τους ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης και ο  Γεν. Διευθυντής της ΜΚΟ «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» Κωνσταντίνος Δήμτσας σημειώνουν:
«Αγκαλιάζουμε τους ακρίτες της άγονης Ελλάδας, υιοθετούμε τα προβλήματα τους, και βοηθούμε όπως και όσο μπορούμε: εξοπλίζουμε τα Αγροτικά Ιατρεία και τις Κοινωνικές Υπηρεσίες των τοπικών κοινωνιών με φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό, υιοθετούμε τα προβλήματα τους μα και τις προσδοκίες τους, καταγράφουμε τις ανάγκες τους και οικοδομούμε μία γέφυρα αλληλεγγύης σε μια ξεχασμένη Ελλάδα.
Ενώνουμε τα χέρια και μαζί προχωράμε. Όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε εκεί  που το κράτος δε μπορεί. Ενωμένοι, η Εκκλησία της Ελλάδας, ο Ιατρικός Κόσμος και η Τοπική Αυτοδιοίκηση σε μια κοινή προσπάθεια, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και μαζί προχωράμε. Με συνέχεια και συνέπεια. Με στόχο τον κάθε ασθενή, τον κάθε κάτοικο της Ελλάδας, σε όσο δύσβατο μέρος κι αν βρίσκεται.»

Μετάβαση στο περιεχόμενο