Αδελφοποίηση του Δήμου Αμαρουσίου και του Δήμου Μεγίστης στο Καστελόριζο παρουσία της Περιφέρειας και όλων των Σωμάτων Ασφαλείας του Νοτίου Αιγαίου

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης με το Δήμαρχο Μεγίστης κο Παύλο Πανηγύρη, τον Αντιπεριφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κο Χατζηδιάκο Φώτη, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κο Στράτος Αμυγδαλο, το Συνταγματάρχη Π. Νικήτα Βελεγράκη, διευθυντή Στρατιωτικών Ιερεων του ΓΕΝ, τον εφημέριο του Καστελόριζου Πάτερ Γεώργιο, το Στρατηγό της Μεραρχίας κο Νίκο Δεβετζη, το Διοικητή του ΑΤ Μεγίστης κο Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Αντιπρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κο Αχιλλέα Ρέντη, τον Πρόεδρο της CEO DOW Chemical Company των Ηνωμένων Πολιτειών, Καστελοριζιό κο Αντρέα Λιβέρη.Υπογραφή της πράξης αδελφοποίησης των Δήμων Αμαρουσίου και Μεγίστης.


Ισχυρό μήνυμα ύψιστου εθνικού συμβολισμού σε όλη την Ελλάδα έστειλαν από το ακριτικό Καστελλόριζο ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης και ο Δήμαρχος Μεγίστης κ. Παύλος Πανηγύρης με την πράξη αδελφοποίησης του Δήμου Αμαρουσίου και του Δήμου Μεγίστης-Καστελόριζου, που υπεγράφη σήμερα 17-8-2012 στο Δημαρχιακό Μέγαρο του Καστελλόριζου.


Η αδελφοποίηση των Δήμων Αμαρουσίου και Μεγίστης που υπερψηφίστηκε ομόφωνα με εισήγηση των δύο δημάρχων και καθολική αποδοχή των δημοτικών συμβουλίων των δύο δήμων, στόχο έχει τη στήριξη των ακρίτων του Καστελόριζου μέσα από την υλοποίηση σημαντικών διαδημοτικών δράσεων και τη μετάδοση τεχνογνωσίας στο τομέα της υγείας, της κοινωνικής μέριμνας, της πρόνοιας, της τουριστικής ανάπτυξης και άλλων πεδίων δράσεων.


«Στόχος μας είναι να μεταδώσουμε την κατάλληλη τεχνογνωσία, ώστε να διευκολύνουμε την καθημερινότητα των κατοίκων του Καστελλόριζου για να παραμείνουν θεματοφύλακες της πατρίδας μας. Εδώ η καρδιά μας χτυπάει μαζί με τη δική τους για ΜΙΑ Ελλάδα, για την ίδια ισότιμη Ελλάδα. Σήμερα συνάπτουμε για τους κατοίκους στο Καστελλόριζο μία καθολική σχέση «υιοθεσίας» για να στηρίξουμε τους ακρίτες αυτούς που 12 μήνες το χρόνο κρατούν Θερμοπύλες στο νοτιοανατολικότερο άκρο της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας των ΟΤΑ, κος Γιώργος Πατούλης.


«Με την υπογραφή του πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης των Δήμων μας, εύχομαι να ενδυναμωθούν οι σχέσεις μας και να αποτελέσει θεμέλιο για την εδραίωση των σχέσεων μας σε όλους τους τομείς και πολύ περισσότερο στην ανταλλαγή επισκέψεων φορέων και ειδικότερα νέων ανθρώπων. Εμείς θα σας δώσουμε πέραν της φιλίας μας, αγάπη, όση διαθέτουμε,  σ’ αυτήν την σχέση που θα εξελιχθεί μεταξύ των δυο Δήμων μας.»   τόνισε ο Δήμαρχος Μεγίστης κος Παύλος Πανηγύρης.


Κατά την αδελφοποίηση των δύο Δήμων, ανακοινώθηκε και η παράλληλη ένταξη του Δήμου Μεγίστης στο Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας των ΟΤΑ, στα πλαίσια της οποίας ο κος Πατούλης και ο κος Πανηγύρης εξήγγειλαν τα προγράμματα προληπτικής ιατρικής που ξεκινούν στο άμεσο μέλλον, ώστε να διασφαλιστεί η προαγωγή υγείας των κατοίκων στο Καστελόριζο μέσα από την πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση καρκίνων και άλλων θανατηφόρων ασθενειών.


Μέσα από την αδελφοποίηση με το Δήμο Μεγίστης,  ο Δήμος Αμαρουσίου θα έχει τη δυνατότητα να προβάλει καινοτόμες πρωτοβουλίες του και πρακτικές σε πολλά επίπεδα ώστε να προωθήσει την ανάπτυξη δομών που βοηθούν  την εξυπηρέτηση του κάθε πολίτη ισότιμα, είτε βρίσκεται στο Μαρούσι είτε στο Καστελόριζο.


Κατά την εκδήλωση οι δύο Δήμαρχοι μίλησαν για την εθνικογεωγραφική σημασία του Καστελόριζου που είναι μεγάλη και σπουδαία για κάθε Έλληνα, δηλώνοντας ότι σήμερα, στα σύνορα της Ευρώπης,  στην άκρη της Ελλάδας, είμαστε όλοι μαζί, ενωμένοι, για την Ελλάδα και για τον κάθε πολίτη της που την κατοικεί και τη σέβεται.


Κατά την τελετή αδελφοποίησης, που πραγματοποιήθηκε την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Καστελόριζου, το Δήμο Αμαρουσίου εκπροσώπησαν ο Δήμαρχος κος Γιώργος Πατούλης, ο Αντιδήμαρχος κος Σπύρος Σταθούλης και ο υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων κος Θεοδόσης Τόλιας


Από το Δήμο Μεγίστης παρευρέθησαν ο Δήμαρχος κος Παύλος Πανηγύρης, ο Αντιδήμαρχος κος Γιώργος Αχλαδιώτης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Στράτος Αμυγδαλος και σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο.


Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Συνταγματάρχης Πάτερ Νικήτας Βελεγράκης, διευθυντής Στρατιωτικών Ιερέων του Γεν Επιτελείου Στρατού, ο εφημέριος του Καστελόριζου Πάτερ Γεώργιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κος Χατζηδιάκος Φώτης, η Βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων κα Μικα Ιατρίδη, ο Στρατηγός κος Δεβετζής Νικόλαος (δ/ντης 95 ΑΔΤΕ), ο Ταγματάρχης κος Τριανταφύλλου Λάμπρος, διοικητής του ΔΑΝ Μεγίστης, ο Αντιπλοίαρχος, κος Μπουρίτης Γιώργος, ο Αν Δημάρχου του Δήμου Σαρωνικού κος Τσαλικίδης Μανώλης, ο Διοικητής του ΑΤ Μεγίστης κος Παναγιωτόπουλος Νίκος, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της CEO DOW Chemical Company των Ηνωμένων Πολιτειών, κος Αντρέας Λιβέρης, ο Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Αχιλλέας Ρέντης και πολλοί Καστελοριζιοί και εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων.

Μετάβαση στο περιεχόμενο