Ίδρυση Πανελλήνιας Τράπεζας Αίματος για την Τρίτη Ηλικία,υπό την αιγίδα του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας

Print Friendly, PDF & EmailΟ Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας Γ. Πατούλης, ο Πρόεδρος της ΜΚΟ «Γραμμή Ζωής» Γερ. Κουρούκλης, με τον γ.γ. της Πανελλήνιας Ένωσης Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΠΕΜΦΗ) Κ. Προύσκα (αριστερά) και τον υπεύθυνο επικοινωνίας της «Γραμμής Ζωής» Κ. Ταγκούλη στην συνέντευξη τύπου για την ίδρυση Πανελλήνιας Τράπεζας Αίματος για την Τρίτη Ηλικία. Δεξιά παρευρίσκεται και ένας χρήστης της Γραμμής Ζωής.
|download file.jpg 103 KB|


Πανελλήνια Τράπεζα Αίματος για την Τρίτη Ηλικία συστήνει το Κοινωφελές Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «Γραμμή Ζωής» και η μονάδα Αιμοδοσίας του νοσοκομείου Αθηνών «Ο ʼγιος Σάββας», υπό την αιγίδα του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης ΟΤΑ.


Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Πρόεδρος της Μ.Κ.Ο. «Γραμμή Ζωής»  κ. Γεράσιμος Κουρούκλης και ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας κ. Γιώργος Πατούλης τονίσθηκε η σημασία του προγράμματος, καθώς πολλές φορές μοναχικοί ηλικιωμένοι με χρόνια προβλήματα αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην ανεύρεση αίματος.


Σκοπός της Πανελλήνιας Τράπεζας Αίματος υπέρ της Τρίτης Ηλικίας όπως σημείωσε ο κ. Πατούλης «είναι να σταθεί αλληλέγγυα όταν θα χρειασθούν αίμα, ως μία πράξη ανθρωπιάς και κοινωνικής ευαισθησίας σε εκείνους που μας μεγάλωσαν και που πολλές φορές χρειάζεται να αντιμετωπίσουν χρόνια προβλήματα που αφορούν τη ζωή τους».


Παράλληλα, ο Δήμαρχος και Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας κ. Πατούλης κάλεσε τους Δήμους όλης της χώρας να συμβάλλουν στη δημιουργία της Τράπεζας Αίματος, είτε καλώντας τους Δημότες τους σε εθελοντική αιμοδοσία, είτε προσφέροντας κάποιες φιάλες αίμα στην Γραμμή Ζωής, εφ’ όσον διαθέτουν Δημοτική Τράπεζα Αίματος.


Αναφέρθηκε επίσης στη σπουδαιότητα των συσκευών τηλεειδοποίησης για πρακτικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι ηλικιωμένοι στην καθημερινότητα τους και απηύθυνε πρόσκληση μέσα από την κοινωνική επιχειρηματικότητα να συμμετάσχουν περισσότεροι σε αυτή την δράση, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των μοναχικών ηλικιωμένων ατόμων. Μέχρι σήμερα έχουν παραδοθεί δωρεάν σε ηλικιωμένους 502 συσκευές τηλεειδοποίησης, ενώ η λίστα αναμονής των ενδιαφερομένων υπερβαίνει τους 3.000 ηλικιωμένους, άνω τω 65 ετών.


Με τη συνδρομή της κινητής μονάδας αιμοδοσίας του νοσοκομείου «Ο ʼγιος Σάββας», Η Γραμμή Ζωής θα πραγματοποιήσει στις 6 Μαρτίου, στο Σύνταγμα, στάση Μέτρο, μονοήμερη εθελοντική αιμοδοσία για τη σύσταση της Τράπεζας Αίματος.


Η Τράπεζα Αίματος για ηλικιωμένους θα φυλάσσεται στο νοσοκομείο ʼγιος Σάββας και τη διαχείριση θα έχει η Γραμμή Ζωής.

Μετάβαση στο περιεχόμενο