Έντονη αντίδραση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη σε όσα υποστηρίζει η Γενική Γραμματέας Χωροταξίας & Αστικού Περιβάλλοντος σχετικά με τη διευθέτηση των αυθαιρέτων

Print Friendly, PDF & Email

«Απολύτως ψευδές» ότι τα έσοδα από το Πράσινο Ταμείο θα επιστρέψουν στους Δήμους, για τη χρηματοδότηση έργων αναβάθμισης του αστικού περιβάλλοντος απαντά ο Δήμαρχος Αμαρουσίου


Καλεί τη Γενική Γραμματέα Χωροταξίας & Αστικού Περιβάλλοντος να ζητήσει συγνώμη από τους πολίτες


Την έντονη αντίδραση και αγανάκτησή του εκφράζει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης σε όσα υποστηρίζει σε επιστολή της η Γενική Γραμματέας Χωροταξίας & Αστικού Περιβάλλοντος κα Μαρία Καλτσά, με την οποία του ζητείται να υποστηρίξει την προσπάθεια πληροφόρησης των πολιτών, σχετικά με τις δυνατότητες του Ν. 4014/2011, που αφορά στη διευθέτηση των αυθαιρέτων.


Ο κ. Πατούλης απαντώντας στην επιστολή της Γενικής Γραμματέας Χωροταξίας & Αστικού Περιβάλλοντος χαρακτηρίζει «απολύτως ψευδές» το επιχείρημα που επικαλείται ότι «τα έσοδα της ρύθμισης που συλλέγονται στο Πράσινο Ταμείο θα επιστρέψουν στους Δήμους, δια της λογικής του περιβαλλοντικού ισοζυγίου με τη χρηματοδότηση έργων αναβάθμισης του αστικού περιβάλλοντος.»
«Όλοι γνωρίζουμε -σημειώνει ο κ. Πατούλης- και θα οφείλατε κι εσείς να το γνωρίζετε λόγω της κρατικής θέσης που κατέχετε, ότι ο Υπουργός Οικονομίας κ. Βενιζέλος προχώρησε στην προσθήκη άρθρου στο Νόμο 4014, με το οποίο προβλέπεται ότι το 95% των πόρων που εισπράττονται υπέρ του Πράσινου Ταμείου (από τις ρυθμίσεις για τους ημιυπαίθριους, την τακτοποίηση των αυθαιρέτων, την είσπραξη προστίμων για περιβαλλοντικές παραβάσεις) θα διατίθεται για τις ανάγκες του προϋπολογισμού. Κι όχι για έργα αποκατάστασης του περιβαλλοντικού ισοζυγίου, όπως μας λέτε στην επιστολή σας.»
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου καλεί τη Γενική Γραμματέα Χωροταξίας & Αστικού Περιβάλλοντος να ζητήσει συγγνώμη από τους πολίτες, γιατί όπως υπογραμμίζει «από τη μια τους υποχρεώνετε για καθαρά ταμειακούς λόγους να πληρώνουν ακριβά, για να τακτοποιήσουν τις όποιες αυθαιρεσίες τους. Και από την άλλη, γιατί αφαιρείτε τα χρήματα αυτά από το Πράσινο Ταμείο με αυθαίρετο τρόπο, διαθέτοντας τα όχι για την αποκατάσταση του περιβαλλοντικού ισοζυγίου, όπως θα έπρεπε, αλλά για την κάλυψη της μαύρης τρύπας του προϋπολογισμού, καθ’ υπόδειξη της Τρόικας.»


Επισυναπτόμενα:
Η δημοσίευση του νόμου στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως
Η επιστολή της Γ.Γραμματέως Χωροταξίας & Αστικού Περιβάλλοντος προς το Δήμαρχο Αμαρουσίου
Η επιστολή του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ.Πατούλη προς τη Γ.Γραμματέα Χωροταξίας & Αστικού Περιβάλλοντος

Μετάβαση στο περιεχόμενο