Ένα μοναδικό αφιέρωμα στη «Γενιά του ‘30» και τον Γ. Κατσίμπαλη από τον Δήμο Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email


|download file .jpg 181KB|


|download file .jpg 170KB|


|download file .jpg 228KB|
Μια μοναδική βραδιά πνευματικής ανάτασης έζησαν όσοι βρέθηκαν την Παρασκευή στο θεατράκι του Αμαλίειου. Το «Αφιέρωμα στη Γενιά του ‘30» και τον Μαρουσιώτη συγγραφέα Γιώργο Κατσίμπαλη, που έγινε στο πλαίσιο των «Καλοκαιρινών Βραδιών Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου 2009», καθήλωσε το κοινό που κατέκλεισε τον χώρο, δείχνοντας ότι ο κόσμος στηρίζει το διαφορετικό, το ξεχωριστό, τις πρωτοβουλίες που μας προσφέρουν εκτός από ψυχαγωγία, και πνευματική «τροφή».

Τρεις ιδιαίτεροι και αγαπημένοι ερμηνευτές, ο Κώστας Μακεδόνας, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος και η Ελένη Πέτα ερμήνευσαν μελοποιημένα ποιήματα των Οδυσσέα Ελύτη, Γιώργου Σεφέρη, Γιάννη Ρίτσου, Νίκου Γκάτσου, σε μελοποίηση Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Ηλία Ανδριόπουλου, Δημήτρη Παπαδημητρίου και Γιάννη Μαρκόπουλου. Καθηλωτικοί ήταν ο Γρηγόρης Βαλτινός και η Νάντια Μουρούζη στην απαγγελία ποιημάτων των Οδ. Ελύτη, Γ. Σεφέρη, Γ. Ρίτσου, Α. Εμπειρίκου, Ν. Γκάτσου και κειμένων του Ν. Καζαντζάκη.

Στη συναυλία έπαιξε η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Ανδρέα Πυλαρινού μαζί με το Χορωδιακό σύνολο του Δήμου Αμαρουσίου σε διδασκαλία Κ. Κονδύλη.
Την εξαιρετική αυτή βραδιά άνοιξε η Ορχήστρα Σύχρονης Μουσικής της ΕΡΤ με έργα του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Νίκου Σκαλκώτα, ενώ στη συνέχεια ο καθηγητής πανεπιστημίου κ. Ευριπίδης Γαραντούδης, ο οποίος μίλησε για τη γενιά του ’30 αλλά και τον μέντορά της, τον Μαρουσιώτη συγγραφέα Γιώργο Κατσίμπαλη.
«Τέτοιες εκδηλώσεις μας προσφέρουν πνευματική ανάταση και μας κάνουν να είμαστε υπερήφανοι για τους ποιητές και τους πνευματικούς ανθρώπους που έχει βγάλει η χώρα μας. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος που ο κόσμος αγκάλιασε αυτή την εκδήλωση, δείχνοντας το ενδιαφέρον του για κάτι το διαφορετικό που προσφέραμε μέσα από τις Καλοκαιρινές Βραδιές Πολιτισμού», τόνισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης, ενώ ο Πρόεδρος του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού κ. Ν. Πέππας τόνισε πως «πρέπει να υποστηρίζουμε τέτοιες εκδηλώσεις, που δείχνουν ότι υπάρχει και το πνευματικό Μαρούσι».


 


Μετάβαση στο περιεχόμενο