Έλεγχο πνευμονικής λειτουργίας και λιπιδαιμικό έλεγχο πραγματοποίησε για 4η συνεχή χρονιά σε πολίτες το Δημοτικό Πολυιατρείο Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email
Έλεγχο πνευμονικής λειτουργίας και λιπιδαιμικό έλεγχο πραγματοποίησε εξειδικευμένο προσωπικό από το Πολυιατρείο του Δήμου Αμαρουσίου σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο σταθμό του Η.Σ.Α.Π Αμαρουσίου. Οι δωρεάν προληπτικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Καπνίσματος.


Σε σπιρομέτρηση από τον εθελοντή πνευμονολόγο φυματιολόγο Βασίλειο Τσούτσο, για τον έλεγχο της πνευμονικής λειτουργίας υποβλήθηκαν συνολικά 163 πολίτες.


Στον ίδιο χώρο, παρουσία του εθελοντή καρδιολόγου Θωμά Ριζόπουλου, η βοηθός μικροβιολόγος του Πολυιατρείου Καίτη Σεβαστή, πραγματοποίησε λιπιδαιμικό έλεγχο (μετρήσεις χοληστερόλης, τριγλυκεριδίων, και σακχάρου) σε 160 πολίτες. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 480 μετρήσεις σακχάρου, χοληστερίνης και τριγλυκεριδίων. Στις περιπτώσεις που οι τιμές ήταν υψηλότερες των φυσιολογικών ο ιατρός συνέστησε επανέλεγχο.


Στους πολίτες που συμμετείχαν στους προληπτικούς ελέγχους διανεμήθηκαν ενημερωτικά φυλλάδια σχετικά με τις πρώτες βοήθειες και θέματα πρόληψης της Υγείας.


Η δράση, τη επιμέλεια της οποίας είχε ο Πρόεδρος του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Δήμου Αμαρουσίου Νικόλαος Κάββαλος, εντάσσεται στις οργανωμένες ενέργειες πρόληψης της Υγείας που όλα αυτά τα χρόνια με συνέπεια υπηρετεί ο Δήμος Αμαρουσίου.

Μετάβαση στο περιεχόμενο