Έλεγχος αρτηριακής πίεσης και εκτίμηση καρδιαγγειακού κινδύνου από το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας υπό την Αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου. 15-16 Οκτωβρίου 2009, Σταθμός ΗΣΑΠ Αμαρουσίου, ώρες 10:00-18:00

Print Friendly, PDF & Email

Το Ελληνικό Ίδρυμα Καρδιολογίας, στο πλαίσιο της ενημέρωσης των πολιτών σε θέματα πρόληψης και αντιμετώπισης των καρδιαγγειακών παθήσεων, διοργανώνει  έλεγχο αρτηριακής πίεσης και εκτίμηση καρδιαγγειακού κινδύνου, στις 15 & 16 Οκτωβρίου 2009 και ώρες 10:00-18:00, στο Σταθμό του ΗΣΑΠ Αμαρουσίου.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου και η εκτίμηση και ο προσδιορισμός του καρδιαγγειακού κινδύνου των εξεταζομένων γίνεται βάσει συγκεκριμένων παραμέτρων που ορίζονται από σχετικό πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρίας, εντεταγμένο σε ειδικό ηλεκτρονικό πρόγραμμα που εξάγει αυτόματα το αποτέλεσμα για κάθε εξεταζόμενο (European Heart Score).
Βάσει των αποτελεσμάτων της εξέτασης, θα δίδονται συμβουλές-οδηγίες στους συμμετέχοντες, καθώς και εκτυπωμένο αντίγραφο της εξέτασης τους, χωρίς καμιά οικονομική επιβάρυνση.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α. κ. Γιώργος Πατούλης, έχοντας ιδιαίτερη ευαισθησία σε ιατρικά θέματα ως ιατρός, τονίζει: «Είναι σημαντικό για όλους μας να εφαρμόζουμε πολιτικές πρόληψης και να ελέγχουμε συχνά την αρτηριακή μας πίεση και τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα και να υιοθετήσουμε υγιεινές συνήθειες στην καθημερινή μας ζωή όπως υγιεινή διατροφή, σωματική άσκηση, διακοπή του καπνίσματος και έλεγχο του άγχους.»

Μετάβαση στο περιεχόμενο