Έκτακτη Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου: Ψήφισμα στήριξης των συλλαλητηρίων για την ελληνικότητα της Μακεδονίας

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης: «Δεν μπορεί να υπάρξει υποχώρηση από την πάγια εθνική μας θέση, που καθιστά απαγορευτική τη χρήση του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ από το γειτονικό κράτος των Σκοπίων»
 

Ο Δήμος Αμαρουσίου, στηρίζοντας τις διαδηλώσεις σε Δήμους της χώρας για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, σε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ενέκρινε ομόφωνα τη θέση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και προχώρησε στο ακόλουθο Ψήφισμα:

«Η τοπική αυτοδιοίκηση και ο Δήμος Αμαρουσίου αντιμετωπίζουν με υπεύθυνο τρόπο όλα τα μεγάλα εθνικά ζητήματα.

Η διαχείριση αυτού του κρίσιμου εθνικού ζητήματος της ονομασίας του γειτονικού Κράτους των Σκοπίων απαιτεί υπευθυνότητα, σοβαρότητα και ενότητα όλων των πολιτικών δυνάμεων της χώρας.

Την ιστορική ευθύνη για την απόφαση που θα ληφθεί, την έχει η Ελληνική Βουλή.

Σε αυτή την απόφαση δεν χωρά ο λαϊκισμός και η πατριδοκαπηλία αλλά ούτε και ο εφησυχασμός απέναντι στον αλυτρωτισμό που εκφράζουν οι γείτονές μας.

Δεν μπορεί να υπάρξει υποχώρηση από την πάγια εθνική μας θέση, που καθιστά απαγορευτική τη χρήση του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ από το γειτονικό κράτος.

Καλούμε την Κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να σεβαστεί τη βούληση του Ελληνικού λαού όπως αυτή θα αποτυπωθεί μέσα από τη διενέργεια Δημοψηφίσματος.

Εάν δεν υπάρχει τέτοια πρόθεση τότε η ΜΗ ΛΥΣΗ είναι η καλύτερη σε μια περίοδο μέγιστης αδυναμίας τόσο οικονομικής όσο και ουσιαστικής παρέμβασης στα διεθνή κέντρα λήψης αποφάσεων».

Το Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου για τη Μακεδονία εγκρίθηκε παρόντων του Προέδρου της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας Γιάννη Αθανασιάδη, και της Προέδρου Φλωρινιωτών εν Αθήναις Ελευθερίας Παναγιωτίδου.

Ο Δήμος Αμαρουσίου εντός των ημερών θα διοργανώσει ανοικτή συγκέντρωση – συζήτηση των πολιτών για το Μακεδονικό ζήτημα.

Μετάβαση στο περιεχόμενο