Έκτακτη συνάντηση του Πανελλαδικού Μετώπου Υγείας με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου και Προέδρου του Ι.Σ.Α. Γ.Πατούλη

Print Friendly, PDF & EmailΤο Πανελλαδικό μετωπο Παρόχων και Χρηστών Υγείας συνεδριάζει στα γραφεία του ΙΣΑΟ Πρόεδρος του ΙΣΑ, κ. Γ. Πατούλης με τον Πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ Κ Λουράντο και τον Πρόεδρο των Σ/Χ Δημοσίου κ Π Βαβουγιό
  • Πάροχοι υγείας και χρήστες θα κινηθούν νομικά εναντίον του ΕΟΠΥΥ


  • Πανυγειονομική συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 17 Οκτωβρίου και απεργιακές κινητοποιήσεις


  • Ζητούμε συνάντηση με τον Πρωθυπουργό

Έκτακτη συνάντηση εν όψει της κατάρρευσης του ΕΟΠΥΥ και των δραματικών εξελίξεων στο χώρο της υγείας είχε σήμερα το Πανελλαδικό Μέτωπο Υγείας, στα γραφεία του ΙΣΑ.


Οι πάροχοι και οι χρήστες υγείας ένωσαν τη φωνή τους και προσδιόρισαν τις κόκκινες γραμμές και την κοινή πολιτική τους ενάντια στην λαίλαπα των μέτρων που υποβαθμίζουν τραγικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας και οδηγούν σε εξαθλίωση τον λειτουργό της υγείας εν όψει της μεγάλης πανιατρικής συγκέντρωσης το Σάββατο 6 Οκτωβρίου 2012 στο ξενοδοχείο President.


Στο πλαίσιο της συνάντησης αποφασίσθηκε:
  • οι πάροχοι και οι χρήστες της υγείας να κινηθούν με νομικές διαδικασίες εναντίον του ΕΟΠΥΥ διεκδικώντας τις οφειλές και τον συμψηφισμό των χρεών που έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο τον υγειονομικό κόσμο.


  • Πανελλαδική Πανυγειονομική συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 17 Οκτωβρίου, με την συμμετοχή παρόχων και χρηστών υγείας και παράλληλες απεργιακές κινητοποιήσεις


  • Θα επιδιωχθεί συνάντηση με τον Πρωθυπουργό για να εκτεθούν τα δραματικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της υγείας


  • Συγκροτήθηκε επιτροπή αγώνων και διεκδικήσεων

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης «η κατάσταση στον ευαίσθητο χώρο της Υγείας, βρίσκεται στα όρια της ανθρωπιστικής κρίσης, με συνέπεια να απειλούνται πλέον ανθρώπινες ζωές. Αφού η πολιτεία αδυνατεί να συστήσει τους απαραίτητους   μηχανισμούς ελέγχου, δράσης και ορθής παροχής υπηρεσιών ,οι ίδιοι οι φορείς με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών αλλά και των επαγγελματιών και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας αναλαμβάνουν πρωτοβουλία και δράση».


Οι εκπρόσωποι των ασθενών και των συνταξιούχων εξέφρασαν την αγωνία τους καθώς η κατάσταση που θα δημιουργηθεί θα πλήξει ειδικά τους χρόνιους πάσχοντες και τις ευαίσθητες ομάδες ασθενών και θ απειλήσει την υγεία και τη ζωή των ασφαλισμένων.


Οι εκπρόσωποι των παρόχων υγείας εξέφρασαν την στήριξή τους στον έλληνα ασθενή και στον ασφαλισμένο ωστόσο όπως τόνισαν τα δυσβάσταχτα χρέη του ΕΟΠΥΥ οδηγούν στην οικονομική εξαθλίωση και στον αφανισμό τους.


Ειδικότερα οι εκπρόσωποι των Σωματείων Πρωτοβάθμιας Φροντίδας, Εργαστηριακών γιατρών, Διαγνωστικών κέντρων και των Ενώσεων Ελευθεροεπαγγελματιών γιατρών τόνισαν ότι έχουν οδηγηθεί πλέον σε αδιέξοδο.


Όπως τόνισαν τα εργαστήρια και τα διαγνωστικά κέντρα οδηγούνται σε αφανισμό ενώ οι Έλληνες Ιατροί, λειτουργούν ως εθελοντές της Δημόσιας Υγείας, με εξευτελιστικές αμοιβές, με τα οφειλόμενα προς αυτούς από τα Ασφαλιστικά Ταμεία, να ξεπερνούν το 1,3 δις ευρώ τα τελευταία 2 χρόνια.


Παράλληλα οι χρήστες υγείας χαρακτήρισαν απαράδεκτη την στάση του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Μάριου Σαλμά, ο οποίος δεν κάνει διάλογο με τους φορείς και αφήνει να καταρρεύσει ο ΕΟΠΥΥ όπως επισημάνθηκε ότι οι κινητοποιήσεις του κλάδου με την συμμετοχή των χρηστών και παρόχων υγείας θα συνεχίσουν μέχρι τη τελική δικαίωση.


Ειδικότερα στην συνάντηση συμμετείχαν οι :


ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΕΙΝΑΠ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΤΕ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΛΤΑ, ΕΝΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ, ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΕΟΠΥΥ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΙΔ.ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ ΒΙΟΠΑΘΟΛΟΓΩΝ ΚΥΤΤΑΡ.ΠΑΘΟΛ/ΤΟΜΩΝ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΩΝ, ΕΠΑΓΓΕΛΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΩΝ-ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ, ΕΝΩΣΗ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΕΝΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ και ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΚΛΙΝΙΚΟΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ (ΠΟΣΚΕ), ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ, ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ, ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο