Έκθεση « Ολυμπιακές Δάδες 1936 -2004 » στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email
Οι Ολυμπιακές δάδες, ένα αναπόσπαστο στοιχείο στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, το οποίο σηματοδοτεί κάθε φορά με την αφή της Ολυμπιακής φλόγας την έναρξη του μεγαλύτερου αθλητικού γεγονότος, εκτίθενται στη Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη του Δήμου Αμαρουσίου.

Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να «ταξιδέψουν» μέσα στο χρόνο, να γνωρίσουν την ιστορία του συμβόλου της ειρήνης, της συμφιλίωσης και της ευγενούς άμιλλας και παράλληλα να θαυμάσουν μια μοναδική συλλογή από τη γέννηση του θεσμού της αφής και της λαμπαδηδρομίας έως σήμερα.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2008 και ώρα 19:00, από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη και τον πρόεδρο της Ελληνικής Φιλαθλητικής Εταιρίας κ. Κωνσταντίνο Ουίλς. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει η παρουσίαση της Ολυμπιακής Δάδας των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου.

Οι πύλες της έκθεσης θα είναι ανοικτές για το κοινό από το Σάββατο 22 Μαρτίου έως και Παρασκευή 29 Μαρτίου 2008,από τις 10 το πρωί ως τις 9 το βράδυ.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης με την ευκαιρία της σημαντικής αυτής έκθεσης σημειώνει μεταξύ άλλων:
« Η ιστορία της Ολυμπιακής δάδας στέλνει ένα μεγάλο μήνυμα προς όλη την ανθρωπότητα για συμφιλίωση και ειρήνη σε όλο τον κόσμο και μεταφέρει σε κάθε γωνιά του πλανήτη το μήνυμα της ελπίδας, της ειρήνης και της αρμονικής συνύπαρξης των λαών, φωτίζοντας τη φλόγα της πανανθρώπινης αξίας του Ολυμπισμού.  Οι Ολυμπιακές δάδες σύμβολα Ειρήνης, Αγάπης και Συναδέλφωσης των λαών θα δώσουν στους Μαρουσιώτες και ειδικότερα στους νέους την ευκαιρία να τις γνωρίσουν από κοντά και να νιώσουν τη συγκίνηση των ανθρώπων που όλα αυτά τα χρόνια μετέφεραν με αυτές την ιερή φλόγα».

Μετάβαση στο περιεχόμενο