Άνοιξε τις πύλες του το 2ο Φεστιβάλ «Ελλάδα, Σχήμα και Χρώμα» στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη Αμαρουσίου

Print Friendly, PDF & Email

Γ. Πατούλης:  «Χρειάζεται να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να βρούμε την πυξίδα μας και να μην απομακρυνθούμε από τις ρίζες μας   

Τα εγκαίνια του 2ου Φεστιβάλ «Ελλάδα, Σχήμα και Χρώμα», στην Ολυμπιακή  Δημοτική Πινακοθήκη πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης, παρουσία εκπροσώπων του καλλιτεχνικού κόσμου και πλήθους φίλων των εικαστικών τεχνών, το Σάββατο 20  Μαΐου 2017.

Στο καλωσόρισμά του ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης αναφερόμενος στη μεγάλη γιορτή του λόγου και της εικόνας που διοργανώνεται για 2η χρονιά στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη, «το σπίτι της Τέχνης και του Πολιτισμού, που φιλοξενεί διαχρονικά τους λάτρεις των τεχνών», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, μίλησε με θερμά λόγια για την εξαιρετική διοργάνωση και τα επιτυχή αποτελέσματα των προσπαθειών του κου Βασίλη Λάππα και της ομάδας του, που έχουν στόχο να μεταλαμπαδεύσουν και να διαδώσουν την τέχνη και τον ελληνικό πολιτισμό.

«Χρειάζεται να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να βρούμε την πυξίδα μας και να μην απομακρυνθούμε από τις ρίζες μας» σημείωσε ο κ. Πατούλης, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη να δοθούν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αυτά που τις αναλογούν για να μπορεί να επιτελέσει το έργο της προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.                       

Ο κ. Βασίλης Λάππας, φωτογράφος, σκηνοθέτης και μέλος της Ένωσης Δημοσιογράφων και συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδος, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Αμαρουσίου και τον Πρόεδρο της ΚΕΔΑ κ. Νικόλαο Πέππα για την αγάπη τους στις τέχνες και για τη εγκάρδια φιλοξενία στο χώρο της Ολυμπιακής Δημοτικής Πινακοθήκης.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Πέππας κάλεσε τους συμμετέχοντας να εργαστούν για τη διαφύλαξη και τη διάδοση της ελληνικής κουλτούρας, ειδικά σήμερα, σε μια εποχή κρίσης των αρχών και των αξιών.    

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδας (ΕΔΣΤΕ) κ. Δημήτριος Λούκας ευχαρίστησε τον κ. Λάππα και τον συνεχάρη για τη διοργάνωση του φεστιβάλ, καθώς και το Δήμαρχο για τη στήριξή του σε εκδηλώσεις Πολιτισμού.

Ο Γενικός έφορος της Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία (ΕΦΕ)  κ. Κυριάκος Κόκκος, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και τον κύριο Λάππα για τη συμμετοχή της ΕΦΕ στο Φεστιβάλ και αναφέρθηκε στην ιστορία του θεσμού.

Ο Δήμαρχος κ. Γιώργος Πατούλης, περιηγήθηκε στα έργα της έκθεσης ζωγραφικής, αγιογραφίας, μικτής τεχνικής και γλυπτικής από τους καλλιτέχνες:  Λίλα Δίδου,   Τέρρη Ζήκου,    Δήμητρα Καραχάλιου,    Μαρία Καρζή, Ελίνα Καστρινάκη, Έλενα Κατσαντώνη, Χρήστο Λάμπρου, Ιωάννα Ξανθοπούλου,  Ζωή Σαβίνα,  Ρουσσέτο Σιγάλα, Ντίνα Καστρινάκη, Φανή Σιμωνίδου, Πένυ Χονδρογιάννη.

Επίσης επισκέφθηκε την ομαδική έκθεση επιλεγμένων φωτογράφων της ομάδας Ελλάδα Σχήμα & Χρώμα, και την παρουσίαση Φωτογραφίας με τίτλο «ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ», μία Φωτογραφική διαδρομή μέσα από το Ιστορικό Αρχείο της ΕΦΕ, στην Ιστορία της Ελλάδας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Δημήτρης Καρλαύτης, και  Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης

Στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ «Ελλάδα, Σχήμα και Χρώμα», απόψε,  Δευτέρα 22 Μαΐου, στις 07:30μ.μ., θα παρουσιασθεί ένα μεγάλο αφιέρωμα στην πανέμορφη Ήπειρο και τις 4 εποχές, μέσα από την προβολή του Ηχοράματος «ΩΔΗ ΣΤΗ ΦΥΣΗ» του Βασίλη Λάππα.

Ακόμη, την Τετάρτη 24 Μαΐου στις 07:00 μ.μ., θα γίνει η παρουσίαση του Κυριάκου Αζαδέλη με θέμα «Αισθητική, Τρόποι Προσέγγισης και Ιδιαιτερότητες στη Φωτογραφία Δρόμου». 

Τέλος, την Πέμπτη 25 Μαΐου  στις 07:00 μ.μ., θα παρουσιασθεί ζωντανή εκπομπή στο διαδικτυακό Ραδιόφωνο KL GALLERY WEB RADIO.COM μέσα από το χώρο της Πινακοθήκης, με τον Βασίλη Λάππα, καλεσμένος του  ο Βασίλη Κουτσαβλή. Μία εκπομπή για το Ταξίδι, την τέχνη, και τον Πολιτισμό μας με τίτλο «ΣΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ».

Το Φεστιβάλ μας θα διαρκέσει μέχρι και την Τετάρτη 31 Μαΐου, έχει ελεύθερη είσοδο και θα λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή 11:00 π.μ. με 14.00 και 18.00 με 22.00, ενώ Σάββατο και Κυριακή από τις 11.00 π.μ. μέχρι τις 20.00.

Καθημερινά θα υπάρχει μπουφές, μουσική και η δυνατότητα να γνωρίσετε από κοντά τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ. 

 

Σχετικά αρχείαΆνοιξε τις πύλες του το 2ο Φεστιβάλ «Ελλάδα, Σχήμα και Χρώμα» στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη Αμαρουσίου (1)


Άνοιξε τις πύλες του το 2ο Φεστιβάλ «Ελλάδα, Σχήμα και Χρώμα» στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη Αμαρουσίου (2)


Άνοιξε τις πύλες του το 2ο Φεστιβάλ «Ελλάδα, Σχήμα και Χρώμα» στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη Αμαρουσίου (3)


Άνοιξε τις πύλες του το 2ο Φεστιβάλ «Ελλάδα, Σχήμα και Χρώμα» στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη Αμαρουσίου (4)


Άνοιξε τις πύλες του το 2ο Φεστιβάλ «Ελλάδα, Σχήμα και Χρώμα» στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη Αμαρουσίου (5)


Άνοιξε τις πύλες του το 2ο Φεστιβάλ «Ελλάδα, Σχήμα και Χρώμα» στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη Αμαρουσίου (6)


Άνοιξε τις πύλες του το 2ο Φεστιβάλ «Ελλάδα, Σχήμα και Χρώμα» στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη Αμαρουσίου (7)


Άνοιξε τις πύλες του το 2ο Φεστιβάλ «Ελλάδα, Σχήμα και Χρώμα» στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη Αμαρουσίου (8)


Άνοιξε τις πύλες του το 2ο Φεστιβάλ «Ελλάδα, Σχήμα και Χρώμα» στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη Αμαρουσίου (9)

Μετάβαση στο περιεχόμενο