Άνοιξε τις πύλες της η 2η Πολιτιστική Έκθεση για την Κεραμική & την Οικολογία του Δήμου Αμαρουσίου.

Print Friendly, PDF & Email


|download file .jpg 132KB|


|donwload file .jpg 274KB|


Γιώργος Πατούλης : «Θεσμός για την πόλη μας και την κεραμική τέχνη η Έκθεση».

Την έναρξη της  « 2η Πολιτιστικής Έκθεσης για την Κεραμική και την Οικολογία » κήρυξε ο Δήμαρχος Γιώργος Πατούλης στην πλατεία Αγίας Λαύρας, την Τετάρτη 27 Μαΐου 2009.

Ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε στην αξία της εκδήλωσης αυτής λέγοντας: «Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε πέρσι με τη διοργάνωση ενός Πολιτιστικού Τριημέρου για την Κεραμική και την Οικολογία.  Η προσέλευση του κοινού και οι πολύ θετικές εντυπώσεις που αποκόμισαν οι επισκέπτες, μας οδήγησαν στην οργάνωση της εκδήλωσης και αυτή τη χρονιά, εδώ στον όμορφο και γραφικό χώρο της πλατείας Αγίας Λαύρας, εδώ όπου πριν από 50 χρόνια, σε αυτόν ακριβώς το χώρο, πραγματοποιήθηκε η πρώτη έκθεση Κεραμικής που έγινε η αφετηρία για να αναδειχθεί το Μαρούσι σε κέντρο της Κεραμικής».
«Η τέχνη της Κεραμικής είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία και την πολιτιστική ανάπτυξη της πόλης μας», πρόσθεσε ο κ. Πατούλης τονίζοντας ότι «Η πρωτοβουλία αυτή, που πιστεύουμε ότι θα εξελιχθεί σε θεσμό για την πόλη μας, έχει στόχο να φέρει την τέχνη της κεραμικής κοντά σε όλους τους Μαρουσιώτες και ειδικά στα παιδιά, που θα έχουν την ευκαιρία να πιάσουν στα χέρια τους τον πηλό και να δημιουργήσουν με αυτόν. Ίσως κάποια από αυτά, στο μέλλον να αποτελούν μέλη της οικογένειας των κεραμιστών, να δημιουργούν και να ζουν από την τέχνη αυτή, που έχει συνδέσει το όνομά της με το Μαρούσι, χαρίζοντάς του τον τίτλο της κεραμούπολης».
Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυναν επίσης ο Πρόεδρος του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού κ. Νίκος Πέππας, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κεραμιστών κ. Κωνσταντίνος Γαλάνης, ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού Αγγειοπλαστών Αμαρουσίου κ Θεόδωρος Πασχίδης, καθώς και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Κώστας Γείτονας, ενώ παρόντες ήταν μεταξύ άλλων οι αντιδήμαρχοι κ. Ρένα Χαλιώτη, Επ. Γαρδέλης, Γ. Ζήκος, Δ. Καρλαύτης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μ. Μαραγκάκης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Γλ. Μοστρού, κ. κ. Θ. Βελλής, Ν. Δούσης Ρασιάς, Π. Σαγρής, και ο σύμβουλος του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Μ. Δρίτσας.

Μετά τα εγκαίνια, πραγματοποιήθηκε επίδειξη τροχού αγγειοπλαστικής από  παραδοσιακούς τεχνίτες, ενώ τα παιδιά ήλθαν σε επαφή με τη μοναδική αυτή τέχνη φτιάχνοντας πήλινες κατασκευές.
           


Μετάβαση στο περιεχόμενο