Άμεση σύσταση Γενικού Μητρώου Κοινωνικής Οικονομίας, ζητεί με επιστολή του προς τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης

Print Friendly, PDF & Email

Την ανάγκη να δοθεί άμεση λύση στο σημαντικό ζήτημα που αφορά στη σύσταση Γενικού Μητρώου Κοινωνικής Οικονομίας, το οποίο αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση, όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος, για τη λειτουργία των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, εκφράζει με επιστολή του προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γιώργο Κουτρουμάνη, ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης.


Η λειτουργία των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων έχει σκοπό την ένταξη στην οικονομική και κοινωνική ζωή ευάλωτων ομάδων πληθυσμού, την παροχή υπηρεσιών προνοιακού και κοινωνικού χαρακτήρα σε συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού και την ικανοποίηση αναγκών συλλογικότητας.


Ειδικότερα, όπως αναφέρει στην επιστολή ο κ. Δήμαρχος «στην εποχή που διαβιούμε, η κοινωνική προσφορά και η αλληλοβοήθεια αποκτά νέο νόημα και γίνεται αναγκαιότητα. Τη στιγμή που υπάρχουν συμπολίτες μας, οι οποίοι έχουν ανάγκη την κοινωνική ένταξη, την κοινωνική βοήθεια, ενώ ταυτόχρονα είναι μέγιστης σπουδαιότητας η ανάδειξη τοπικών προϊόντων και η απασχόληση των νέων και καθώς το σημαντικότερο βήμα έχει γίνει με τον παραπάνω νόμο, είναι αποκαρδιωτικό η όλη αυτή προσπάθεια να σταματάει για εντελώς γραφειοκρατικούς λόγους, δηλαδή εξαιτίας της μη σύστασης του Μητρώου αυτού. Μάλιστα, ενώ ο νόμος έχει ψηφιστεί ήδη από το Σεπτέμβριο του 2011, το απαραίτητο Μητρώο δεν πρόκειται να λειτουργήσει πριν τον Απρίλιο του 2012, θέτοντας σημαντικά εμπόδια και καθυστερήσεις σε μία εποχή που δεν έχουμε αυτήν την πολυτέλεια.»


«Έχοντας -προσθέτει ο κ. Πατούλης- τη βεβαιότητα ότι θα επιμεληθείτε του ζητήματος αυτού, καθώς καθημερινά γινόμαστε κοινωνοί της ανάγκης αυτής για βοήθεια κάθε είδους προς τους συνανθρώπους μας και καθώς η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την επιτυχία του εγχειρήματος αυτού, παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω διευκρίνιση.»


Για να διαβάσετε ολόκληρη την επιστολή του Δημάρχου, πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο